Hava Durumu

Bursa'daki FETÖ davasında tahliye

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam'ın da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada sanıklardan Faruk Öztürk adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2017 19:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2017 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki FETÖ davasında tahliye

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına üçüncü günde tutuklu sanıklar Kahya, Gülsar, Saydam, Faruk Öztürk ve eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu, tutuksuz sanıklar K.B, A.M.A. ve Y.Y. ile avukatları katıldı.

"Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından haklarında otuz beşer yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar, suçlamaları reddetti.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Y.Y. de hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti kısa aranın ardından tutuklu sanıklardan Faruk Öztürk'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, iddianamede adı geçen tanıkların dinlenmesine, mevcut dosyanın eski Vali Şahabettin Harput ile ilgili dosyayla birleştirilmesi için yazı yazılmasına, ayrıca resmi kurumlarda bulunan Fetullah Gülen'in yazı ve imza örneklerinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Savunmalarını yapamayan 2 tutuksuz sanık ise bir sonraki duruşmada dinlenecek.

Mahkeme başkanı ayrıca, felçli olduğu gerekçesiyle adli kontrol şartıyla savcılıkça serbest bırakılan A.M.A'yı, adli kontrol şartlarını ihlal etmemesi konusunda uyardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.