Hava Durumu

Bursa'daki hırsız mağduru eski başkana haciz şoku

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinin eski belediye başkanı Ramiz Yiğit'in hırsızlar yüzünden başına gelmeyen kalmadı. 29 Mart 2013 tarihinde fabrikasındaki çelik kasası soyulan Yiğit, şimdi de çalıntı çeklerle hakkında icra takibi başlatılması üzerine isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2013 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2013 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki hırsız mağduru eski başkana haciz şoku

Yiğit, elindeki çeklerin çalındığına dair mahkeme kararı olmasına rağmen, önce yakalanan ve daha sonra delil yetersizliği gerekçesiyle bırakılan hırsız veya hırsızların avukatları tarafından Bursa 14. İcra Dairesi'nden kendi şirketleri ve müşteri çekleri üzerinden kendisine icra takibi başlatılmasına tepki gösterdi. Konu hakkında açıklama yapan Yiğit, “29 Mart 2013 Cuma gününü 30 Mart 2013 Cumartesi gününe bağlayan gece saat 03.00 sıralarında kar maskeli, eldivenli ve fabrikanın içini iyi bilen 2 kişi, muhasebe bölümümüzde bulunan 300 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı kırarak bekçimizin uyumasından faydalanıp içinde bulunan 417 bin TL vadeli çek, 50 bin TL nakit parayı alıp kaçtı.

Olayı hemen jandarmaya bildirdik. Gerekli incelemelerin yapılması için bir gün iş bıraktık. Savcılığa gittik. Savcı, 'Bu konuyla ilgili benim yetkim yok. Yetki mahkemeye ait’ dedi. Hemen avukata gittim ve olayı anlattım. Avukat, yaptığı başvurulardan sonra, 'Soruşturmanın ve davanın açılması 6 ay sürer' dedi. Bu arada bankalara başvurduk. Bankalar, ‘Mahkeme müracaat belgesi ile birlikte gelin, çekleri bloke ederiz’ dedi. Üç gün uğraşıp evrakları bankalara ulaştırdık. Daha sonra dava açmak için 42 bin TL teminat mektubu vermemiz istendi. Şaşırdık kaldık, mağdur muyuz, yoksa sanık mıyız belli değil. Onu da mahkemeye ulaştırarak davamızı açtık" dedi.

Davanın açılmasından bir hafta sonra 40 bin TL tutarındaki çalınan çeklerin kullanılacağına dair ihbar aldıklarını anlatan Yiğit, "Kullanılacak çeklerin seri numaralarını ve kullanmak isteyen şahsın telefon numaralarını verdik. Olay yine mahkemeye intikal etti. Ve o çekler de bloke oldu. Daha sonra tekrar jandarmaya fabrikadaki bütün kamera görüntülerini ilettik. Bu görüntülerin incelenmesi sonucu, kısa bir süre önce fabrikamızda çalışan şüpheliyi tespit ettik. Jandarma bu şahsı gözaltına alıp mahkemeye çıkardı ancak o günkü nöbetçi savcılık tarafından delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Bu şahıs hala İnegöl’de dolaşıyor ve yandaşlarıyla birlikte tuttukları avukatlarıyla Bursa 14. İcra Dairesi’nden iş yerimize ve müşteri çeklerine icra takibi başlattı. Üstelik bizim fabrikanın üzerinden de yaptıkları sahte iş yeri açma belgesi, adres bilgileri, sahte vergi dairesi, tarihleri değişmiş çekleri faizleriyle birlikte icraya veriyor ve haciz işleminde bulunuyorlar. Üstelik bizim çeklerin çalındığına dair mahkemeden tutanaklarımız olmasına rağmen.

En çok üzüldüğüm konu ise, avukatımız mahkemeye başvurarak itiraz etmek istiyor. Mahkeme tekrar bu itiraz için bizden 8 bin 600 TL yatırmamızı istiyor. Zaten İnegöl’deki mahkemeye 42 bin TL teminat mektubu vermişim. Bu tür her işlem ve itiraz için çalınan çeklerin büyüklüğüne göre ayrıca para yatırıyormuşuz. Var mı böyle bir adalet sistemi? Yine çekleri çalan hırsızın avukatı, müşterimiz olan çek sahibinin çekleri ödemiyor diye bankalardaki hesaplarını bloke ettirdi. Bu beni temelli isyan ettirdi. Biz İnegöl’deki mahkemelere çeklerin çalındığına dair jandarma ve mahkeme tutanaklarını vermemize rağmen, Bursa mahkemelerinden bize sahte evraklarla haciz işlemi başlatılması karşısında şaşırıyorum. Mağdur muyuz, sanık mıyız bir türlü anlamadık. Hak, hukuk ve adaletin olmadığı bu dünyadan ebediyete göç edildiği zaman nasıl hesap verecekler onu merak ediyorum” diye sitem etti.

İşletme olarak tek isteklerinin, jandarmanın hırsız ya da hırsızları yakalaması, savcılığın bu olayı ve tahkikatı derinleştirmesi olduğunu ifade eden Ramiz Yiğit, “Bana göre asıl mesele kanunların esnek olmasıdır. Şu anki kanunlar sanki hırsızları koruyor. Bizi mağdur eden hırsızın hiç mi suçu yok?” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.