Hava Durumu

Bursa'daki iş bırakma eylemleri o ile de sıçradı

Ford Otosan işçileri yarın üretimi durdurma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2015 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2015 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki iş bırakma eylemleri o ile de sıçradı
İşçiler sabah 8’de iş bırakarak fabrıka içindeki Türk Metal Temsilciliği önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Ford Otosan işçileri Çarşamba günü K2'de servislerden inecek ve içeriye giriş yapmayacak.

K2'de toplanacak olan işçiler, işten çıkartılan 35 işçinin işe geri alınmasını talep edecek ve üretim yapmayacak.

Bursa'da üretim yapan Oyak Renault ile Tofaş otomobil fabrikalarında çalışan işçilerin ek ücret artışı isteğiyle başlattıkları iş bırakma eylemleri sürerken, sosyal medya üzerinden örgütlendiği ileri sürülen bir grup Ford Otosan işçisi bugün İzmit Seka Park’ta basın açıklaması yaparak, yarın çalışmayacaklarını duyurdu. Türk Metal Sendikası'ndan yapılan açıklamada ise Ford Otosan'a yeterli malzeme gelmediğinden yarın çalışma yapılmayacağı, bunun eylemle bir ilgisinin bulunmadığı bildirildi.

Sosyal medyadan örgütlenerek İzmit Sekapark'ta biraraya gelen ve Gölcük İlçesi'nde kurulu Ford Otosan fabrikasında işçi olarak çalıştıklarını belirten grup, fabrikada yetkili Türk Metal Sendikası aleyhine sloganlar attı. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Hakan Cömert, "Yıllardır biz metal işçilerinin yaşadığı sorunlar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Artık dişimizi sıkarak çalışmak, kıt kanaat geçinmek istemiyoruz. Ekonomiiyi sırtlamış olanlar bizleriz. İhracat rekorların kırılıyor. İşçilere gelince tüm kesenin ağzı kapanıyor" dedi. Bursa’da metal işçilerinin bir mücadele yürüttüğü söyleyen Cömert, "Bursa’daki işçi kardeşlerimizi sonuna kadar destekliyoruz. Aynı sorunları yaşıyoruz. Çıkarlarımız da aynı olduğu için Ford Otosan’da da taleplerimiz kabul edilmezse Bursa işçi kardeşlerimizle aynı şekilde davranacağımızı ilan ediyoruz" dedi.

Açıklamada, Ford Otosan işçisinin yarın çalışmayacağı, ayrıca metal sektöründeki sorunların kaynağının Türk Metal Sendikası olduğu ve bu sendikanın buradan gitmesi gerektiği belirtildi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

Daha önce Türk Metal Sendikası'nın Kocaeli Şube Başkanlığı'nı yapan ve şu anda aynı sendikanın Genel Sekreteri olan Yücel Yücel ise bugün Sekapark'ta biraraya gelenlerin büyük bir bölümünün Ford Otosan Fabriskası işçisi olmadığını söyledi. Yücel Yücel,  "Yapılan eylemin ilgili destek amaçlı  olduğu söyleniyor ama bizim arkadaşlardan katılan fazla yok.  Şu anda Bursa'da yaşanan olaylardan dolayı Ford Otosan'a eksik malzeme geliyor. Malzeme eksik olduğu için fabrika Cumartesi ve 19 Mayıs'ta da bayram olduğu için çalışmadı. Mesai yapılmadı. Fabrika bu olaylara bağlı olarak yarın da tatil yapma kararı aldı. Yarın işçilerin direniş nedeniyle çalışmama gibi bir durum yok" dedi.

Gölcük İlçesi'nde faaliyet gösteren Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda şu anda 6 bin 150 işçi çalışıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.