Hava Durumu

Bursa'daki korkunç kazanın sanığına tahliye çıktı

Bursa'da meydana gelen trafik kazasında 2 üniversite öğrencisinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki korkunç kazanın sanığına tahliye çıktı

3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen 21 yaşındaki tutuklu sanık M.H.Ü., ilk kez hakim karşısına çıktı.

4 ay önce, gezmek için kiralıkları otomobilin Mudanya yolu üzerinde takla atması neticesinde 18 yaşındaki Cansu Günay ve 20 yaşındaki Kübra Buse Bingül'ün ölümüne sebep olmakla suçlanan sanık M.H.Ü., başından geçenleri güçlükle anlattı.

Kazada hayatını kaybeden Cansu Günay ile 4 yıldır sevgili olduklarını ve aralarında söz yüzüğü bile taktıklarını anlatan M.H.Ü., “Üniversiteyi bitirdikten sonra evlenmeyi düşünüyorduk. Olay günü İstanbul'dan, liseden arkadaşlarımız olan Kübra Buse Bingül'ü ziyaret etmek için Bursa’ya geldik. Ardından Cansu Bolu'ya, ben de Tekirdağ'a dönecektim fakat otobüs bileti bulamadığımız için Bursa’da kaldık. Ben bir araç kiraladım. Kübra Buse Bingöl’ü de yanımıza alarak Mudanya’ya doğru yola çıktık. Aracı kiraladığımda içine 50 liralık benzin koydum. Çok yakmasın diye hızlı gitmiyordum. Bir gün önce kız arkadaşım Cansu’yla kıskançlık yüzünden tartıştık. Bu tartışma otomobil içerisinde de devam etti. Bir anda Cansu, direksiyonu kendisine doğru çekti. Araç sağa doğru gitmeye başladı. Daha sonrasını zaten hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Bana olup bitenleri doktorlar anlattı" dedi.

Tutuklu sanık Muhammet H.Ü.’nün avukatı ise, olay günü sanığın kullandığı otomobilin üç şeritli yolda savrularak takla atmasının harici sebeplerden kaynaklandığını ifade ederek müvekkilinin beraatini istedi.
Müştekilerin katılmadığı duruşmada tutuklu sanık M.H.Ü.’nün tahliyesine karar veren mahkeme, davayı erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.