Hava Durumu

Bursa'daki otobüs faciasında kahreden gerçek! Bir yıl önce...

Bursa'da dün 7 kadın işçinin öldüğü, 39 işçinin de yaralandığı otobüs kazasında hayatını kaybeden Özlem İnan'ın bir süre önce yakalandığı akciğer kanserini bir yıl önce yendiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2017 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki otobüs faciasında kahreden gerçek! Bir yıl önce...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Türkiye'yi yasa boğan otobüs kazasında hayatlarını kaybeden 7 kadın işçiden geriye dram dolu hayat hikayeleri kaldı. İnegöl'ün Mezitler mevkiinde meydana gelen kazada, Metal İş Sendikası üyesi kadın işçileri Ankara'daki kadın kurultayına götüren yolcu otobüsü sollama yaptığı sırada orta refüje girip yan yatmıştı. Kazada 7 kadın işçi hayatını kaybederken, 39 kişi ise yaralanmıştı. Dün akşam saatlerinde İnegöl Devlet Hastanesi morgundan Bursa'daki Büyükşehir Belediyesi Gasilhanesi'ne getirilen kadın işçilerin cenazeleri sabah erken saatlerde yakınlarına teslim edildi.



Hayatını kaybeden 7 kadın işçinin arasında bulunan 36 yaşındaki Özlem İnan için Ataevler Mahallesi'ndeki cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Metal Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa Valisi İzzettin Küçük. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile 500'e yakın kişi katıldı. Kılınan cenaze namazı ve yapılan duanın ardından Özlem İnan'ın cenazesi Mudanya ilçesine götürüldü.



Hasan ve Hüsniye İnan çiftinin 3 çocuğundan biri olan Özlem İnan'ın babası Hasan İnan'ı 4 sene önce kaybettiği, evli ve Atakan isminde 4 yaşında bir oğlunun olduğu öğrenildi. Bursa'daki bir kablo fabrikasının yedek parça bölümünde çalışan Özlem İnan'ın bir süre önce yakalandığı akciğer kanserini yendiği bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.