Hava Durumu

Bursa'daki sağlık skandalına soruşturma

Sağlık Bakanlığı, nüfus cüzdanında kimlik numarası olmadığı için bir hastanın tıbbi tedaviden mahrum bırakılması kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki sağlık skandalına soruşturma

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, basında "Bursa'da diş ağrısı şikâyeti ile gittiği hastaneden TC numarası yok diye muayene edilmediği, daha sonra antibiyotik verilerek evine gönderildiği" belirtilen Melike Sakin'in ölümündeki ihmal iddiaları üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatı ile soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, haberin detaylarında yer alan bazı ifadeler gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Sağlık kurumlarımıza acil olarak başvuran hastalardan acil hal sona erene dek hiçbir şekilde -sağlık güvencesi, kimlik kartı gibi bilgiler istenmemektedir. Acil hal sonlandığında hastanın nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb. kartlarından kimlik tespiti yapılmaktadır. Acil olarak kliniğe müracaat eden ancak kimlik tespiti amacıyla herhangi bir belgesi bulunmayan hastaların işlemleri ise tutanak tutularak yapılmaktadır. Haberlerde iddia edildiği gibi nüfus cüzdanında kimlik numarası olmadığı için bir hastanın tıbbi tedaviden mahrum bırakılması kesinlikle söz konusu değildir.

Hasta Melike Sakin Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne diş ağrısı şikâyeti ile başvurmuştur. Hastanın kimlik numarasının bulunmaması nedeniyle işlemleri tutanak ile kayıt altına alınarak yapılmak istenmiştir. Ancak hasta aynı bahçe içindeki Şevket Yılmaz Hastanesi'ne giderek daha önceki kayıtlarından kimlik numarasına ulaşmış ve burada muayenesini olmuştur.
Hastaya "Dental Apse" tanısı konmuş ve buna uygun ilaç başlanmıştır. Hasta karın ağrısı şikâyetinden hiç bahsetmemiş, ölümüne kadar geçen 2 gün içinde de hastaneye başka bir başvurusu olmamıştır.

Hastaya uygulanan tedavi başvuru sebebine uygundur. Hastanın kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonucunda belirlenecektir.Hastanın kesin ölüm nedeni henüz belirlenmemiş ve Bakanlığımızın başlattığı soruşturma neticelenmemişken, basınımızın "TC kimlik no olsa ölmezdi" "İhmal Kurbanı" "Öldüren İğne" şeklinde başlıklar kullanması daha öncede belirttiğimiz gibi ne habercilik etiği ne de vicdani değerler ile bağdaşmamaktadır.

Melike Sakin'in otopsi ve soruşturma sonuçları basınımızla paylaşılacaktır. Ancak genç bir kızın ölümü üzerinden spekülatif haber yapma anlayışını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.