Hava Durumu

Bursa'daki sel faciasının yaraları sarılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Yıldırım Belediyesi ekipleri, Uludağ’dan gelen sel sularına teslim olan Fidyekızık Mahallesi’ndeki yaraları sarmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2015 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2015 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki sel faciasının yaraları sarılıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, olayın yaşandığı ilk andan itibaren bölgede çalışmaların devam ettiğini belirterek, vatandaşların mağduriyetini ortadan kaldırmak için gerekli her türlü desteği vereceklerini söyledi. 

\"\"

Şiddetli yağışlar sonrası dağ eteklerindeki derelerin taşması sonucu Fidyekızık Mahallesi sular altında kalırken, sel sularının istinat duvarını yıkması sonucu da Fidyekızık İlkokulu da sular altında kalmıştı. Çok sayıda aracın sel sularına kapılmasıyla birçok vatandaş mağdur olurken, Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve Yıldırım Belediyesi’ne bağlı ekipler, hem ilkokulda hem de mahalle genelinde çalışmalarda başladı.

İklim değişikliklerine bağlı olarak mevsimsel yağışların daha da şiddetli hale gelebildiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, selin vurduğu Fidyekızık Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Olayın yaşandığı ilk saatlerden itibaren bölgede çalışmalara başlandığını dile getiren Başkan Altepe, “Aşırı yağışlarla Uludağ, yatağından çıkan sular Fidyekızık Mahallemizde tahribata yol açtı. Kapatılan dere yatakları ve ağzı tıkanan kanallar yüzünden yaşanan olayın ardından ekiplerimiz bölgede çalışmaya başladı. Önemli bir alan sular altında kalmış. Kapatılan dere yataklarının açılması ve tıkanan kanalların tümüyle açılması için çalışmalar devam ediyor. Bir daha bölgede böyle baskınlar yaşanmaması için gerekli her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşımızın mağduriyetinin ortadan kaldırılması için de gerekli her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ GECE BOYU BÖLGEDEYDİ

Fidyekızık Mahallesi'nden geçen derenin aşırı yağıştan dolayı taşması sonucu bölgede yaşanan su baskınları ve toprak kaymasından kaynaklanan olumsuzluklar gideriliyor. Olayın yaşanmasından hemen sonra bölgeye giderek incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yaşanan afet sonrasında belediyemiz bünyesinde bir kriz merkezi oluşturarak, tüm imkânlarımızı seferber ettik. Olayın olduğu ilk andan itibaren 9 kamyon, 12 iş makinesi, 2 süpürge arabası ve 200 personel bölgede çalışıyor. Bir taraftan yollar temizlenirken, diğer taraftan evlerin içine giren su ve çamur çekiliyor” ifadelerini kullandı.


\"\"

BAŞKAN EDEBALİ AFETZEDELERİ YALNIZ BIRAKMADI

Başta ilgili birim müdürleri olmak üzere belediyenin tüm personelinin bölgede olduğunu aktaran Başkan Edebali,  “Büyük bir afet yaşadık. Büyük maddi hasar meydana gelirken tek tesellimiz ise can kaybının yaşanmaması. Konutlarında hasar meydan gelen vatandaşlarımızla görüştük. Yıldırım Belediyesi olarak, yanlarında olduğumuzu söyledik. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın her türlü talebine anında cevap veriyor. Evleri oturulmayacak hale gelen vatandaşlarımız için Yeşil Yıldırım Otelimizin (eski Hasta Yakınları Oteli) kapılarını açtık. Temizlik çalışmalarının ardından hasar tespit çalışmaları yapılacak. Yaşanan afetin yaralarını birlikte saracağız” diye konuştu.

\"\"

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ZORUNLULUĞUNU BİR DAHA GÖRDÜK

Yaşanan her olayın bir tecrübe olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Afetler, geçmişte de oldu gelecekte de olmaya devam edecek. Bizim görevimiz, bu afetler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları en aza indirmek.  Burada oluşabilecek yeni bir sele hazırlıklı olmak üzere kapalı devre olarak değil, açık havza olarak planlayacağız. Riski azaltacak düzenlemeler yapacağız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sürekli dile getirdiğimiz ‘kentsel dönüşüm bir tercih değil zorunluluk’ gerçeğini bir kere daha yaşayarak gördük. Böyle üzücü olayların tekrar yaşanmaması için, Yıldırım’ın yeniden planlanarak sağlıklı bir yapılaşmaya kavuşturulması temel önceliğimiz” ifadelerini kullandı.


YARALARI EL BİRLİĞİ İLE SARACAĞIZ

Olayın yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de yaraların kısa sürede sarılacağını söyleyerek, “Bu bölgede hayatın en kısa sürede normale dönmesi için çalışıyoruz. Yıldırım Belediyemiz ile birlikte tüm ekiplerimiz bölgede çalışıyor. Yaşanan üzücü olayın tekrarlanmaması için de gerekli her türlü önlem alınacak. Vatandaşlarımızın mağduriyetini el birliği ile en kısa sürede gidereceğiz.  İnsanlarımız müsterih olsun”  dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.