Hava Durumu

Bursa'daki vahşice işlenen medyum cinayeti davasında flaş gelişme

Bursa’da ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in medyumu Halit Kayaokay’ı 25 bin lira yüzünden öldürüp dere yatağına gömdükleri iddia edilen genç kadın ve sevgilisinin davası gergin başladı. İki sevgilinin suçu birbirlerinin üzerine attığı duruşmada, maktul yakınları sanıklara saldırmak istedi. Olaylar polis ve jandarmanın müdahalesiyle engellendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2014 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2014 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'daki vahşice işlenen medyum cinayeti davasında flaş gelişme

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek ve nitelikli yağma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklardan 29 yaşındaki S.K. ile sevgilisi N.Y. (42), ilk kez hakim karşısına çıktı. 3 ay önce İbrahim Tatlıses’in yakın dostu olan meydum Halit Karaokay’ı 25 bin lira yüzünden öldürüp dere yatağına gömmekle suçlanan iki sevgili, suçu birbirlerinin üzerine attı.

Eşinin kıskançlık yüzünden zaman zaman kendisini döverek yaraladığını ifade eden S.K., “Şiddete maruz kaldığım zaman Adana’daki ailemin yanına gidiyordum. Bir gün N.Y. beni telefonla aradı. Telefonumu daha önce Adana’ya geldiğimde arkadaşlık yaptığım A.Y.’den aldığını söyledi. Kendisiyle arkadaş olduk. Daha sonra eşimle Bursa’ya döndük ancak N.Y. beni sürekli arayıp eşimden ayrılmamı söyleyerek tehdit ediyordu. Eşim bir gün bana ‘N.Y.’yi eve çağır. Onu öldüreceğim’ dedi. N.Y.’ye durumu anlattım. Bir süre sonra N.Y. beni aradı. “Kapıyı açık bırak. Bu gece gelip eşini öldüreceğim’ dedi. Ben kabul etmedim ancak beni ve çocuğumu öldürmekle tehdit etti” dedi.

Olay günü korkudan evin kapısını açık bıraktığını ifade eden S.K., “N.Y. gece eve geldi. Elinde ve cebinde bıçak vardı. Beni tehdit etti. Korkudan eşimin olduğu odayı gösterdim. Daha sonra çocuğumun yanına gittim. Daha sonra eşimi öldürdüğünü gördüm. Bana elindeki kabloyla onu boğduğunu söyledi. Daha sonra battaniyeyle cesedi arabaya koydu. Aracı benim kullanmamı istedi. Evinden getirdiği kazma ve küreği de araca koydu. Sonra eşimi bir yere gömdü” diye konuştu.

Sanığın ifadelerini kabul etmeyen N.Y. ise, S.K. ile bu olaydan 6 ay önce tanıştıklarını anlatarak, “S.K. beni telefonla aradı. ‘Kocamın işini bitirdim. Gel bana yardımcı ol’ dedi. Eve gittiğimde kapıyı S.K. açtı. Ben odaya girdiğimde maktulün cesedi yerdeydi. Sonra S.K.’nin getirdiği battaniyeyle cesedi taşıdık. Daha sonra çöplük civarında açtığım çukura gömdük” dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul İsmet Halit Kayaokay’ın çocukları ise sanıklara saldırmak istedi. Yaşanan gerginlik jandarma ve polisin araya girmesiyle yatıştırıldı. Müştekiler, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Dava, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.