Hava Durumu

Bursa'dan Anadolu'ya 800 işçi

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi ile Çankırı'nın Şabanözü Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği 800 kişi Şabanözü ilçesindeki fabrikalarda işe alınacak. Şabanözü Belediyesi tarafından ev bulunacak olan işsizlerin yol masraflarını ise Yıldırım Belediyesi karşılayacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2012 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2012 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan Anadolu'ya 800 işçi


Bursa'da ikamet eden işsizler için Yıldırım Belediyesi ilginç bir çare buldu. Çankırı'nın Şabanözü Belediyesi ile yapılan protokol gereği 800 kişi sigortalı olarak fabrikalarda çalıştırılmak üzere işe alınacak. Çalışmak isteyen vatandaşlar Yıldırım Belediyesi İş Masası'na giderek başvurabilecek. Müraacaatı kabul edilenler Şabanözü'ndeki fabrikalarda işe yerleştirilecek. Yıldırım'da oturan vatandaşların evlerinin taşınmasına ise belediyeler yardımcı olacak. İlk etapta 400 kişinin işe alınması planlanırken, ikinci etapta 400 kişi daha işe alınacak. Vatandaşların kalacakları evler de belediye tarafından tahsis edilecek.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, işsiz vatandaşlara yeni iş kapısı bulduklarını söyledi. Hükümetin yanı sıra belediye olarak kendilerinin de işsiz vatandaşlara iş bulma konusunda yardımcı olduklarını ifade eden Keskin, "Yıldırım Belediyesi ile Şabanözü Belediyesi meclis kararıyla kardeş belediye ilan edildi. Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapçı, ilçelerinde çok sayıda fabrika kurulduğunu, işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Ben de Bursa'da ikamet eden vatandaşların oraya yerleşerek çalışabileceklerini söyledim. Teklifim olumlu karşılandı ve çalışmaya başladık. Proje kapsamında Yıldırım ilçesinde 3 yıldır ikamet eden vatandaşlarımız belediyemize müracaat ederek iş bulabilecek" dedi.
 

"İLÇEMİZDE İŞÇİ BULAMIYORUZ"
5 bin 500 nüfuslu olan Şabanözü ilçesinde işçi bulmakta sıkıntı çektiklerini vurgulayan Çapçı, ilçenin Ankara'ya yakın olduğunu, ancak buna rağmen istihdam edecek eleman bulmakta zorlandıklarını söyledi. Yıldırım Belediyesi ile bu meselenin çözüleceğine inandıklarını hatırlatan Çapçı, "İlçemiz teşvikte 5. bölgeye girdi. Bununla birlikte 2005 yılında devreye giren organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 21 fabrika var. Bu farikalar elektrikli ev aletleri, PVC fabrikaları, çorap, mobilya fabrikaları. Vatandaşlar asgari ücretin düşük olması sebebiyle çalışmak istemiyor. Ancak biz buna çare bulduk. Bir aileden iki kişi çalışırsa maddi imkanları daha iyi olacaktır. Zaten Bursa'dan gelecek olan aileler belediye imkanlarından yararlanarak taşınacak. Şabanözü'nde konut sıkıntısı çekmeyecek. Biz onların her türlü sıkıntısıyla ilgileneceğiz" dedi.
İlk etapta 200 çifte konut bulacaklarını söyleyen Çapçı, yoğunluk olmaması için diğer 200 çifti önümüzdeki yıl TOKİ'nin yaptığı binalara yerleştireceklerini söyledi.
 

"VATANDAŞ İŞ BEĞENMİYOR"
Bursa'da işsizliği azaltmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Keskin, bazı vatandaşların iş beğenmemesine sitem etti. Vatandaşların belediyeleri İş-Kur gibi gördüklerine dikkat çeken Keskin, çocuklarına iş bulamayan insanların belediye başkanlarını sorumlu tuttuklarını söyledi. Geçtiğimiz günlerde iş arayan bir kadına iş bulduklarını ancak kadının verdikleri işi beğenmediğini söyleyen Keskin, "İnsanlarımıza 'ne iş yaparsın' dediğimizde bize, 'ne iş olursa yaparız' diyorlar. Ancak kendilerine iş tahsis ettiğimizde 'Başkanım ben masa başı iş istiyorum' diyor. Vatandaşımız bir yandan iş arıyor diğer yandan verdiğimiz işi beğenmiyor" dedi.
 

İŞ BAŞVURUSUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Şabanözü'nde çalışmak isteyen vatandaşlar, Yıldırım Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne başvuracak. 400 çiftin kabul edileceği projeye karı kocanın yanı sıra akrabalar ve arkadaşlar da başvurabilecekler. İlk etapta 200, ikinci etapta 200, toplamda 400 çift, Şabanözü Belediyesi ve Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından sigorta ve iş güvenliği sağlanarak işe yerleştirilecek. Ev eşyalarının naklini ve ulaşım masrafını, bayram ile toplu izinlerdeki geliş ve gidiş masraflarını Yıldırım Belediyesi üstlenecek. 01-30 Ağustos tarihleri arasında Yıldırım Belediyesi’ne başvuruda bulunanlar, işi yarım bırakmayacaklarına dair taahhütname imzalayacak. 

 

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.