Hava Durumu

Bursa'dan hain darbe girişimine karşı net mesajlar!

15 Temmuz 2016'da ortaya çıkan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) asker kılığındaki teröristlerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş hükümetine karşı harekete geçerek, darbe girişiminde bulunmasının ardından 4 yıl geçti. Bursa'nın siyasilerinden kanlı darbe girişimine yönelik net mesajlar geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2020 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2020 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan hain darbe girişimine karşı net mesajlar!

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT

Vali Canbolat'ın 15 Temmuz mesajı şöyle:

Bugün, devletimizin varlığını, milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alarak devletimizin bekasını parçalamaya yönelik,Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yılında, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. 15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı, demokrasimize kast eden en büyük ihanetlerden birisi olarak tarihimize geçmiştir.

15 Temmuz gecesi, devlet kurumlarımızın içerisinde, devletimizden maaş alan hainler ve işbirlikçileri, milletimize, Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve hükümetimize karşı haince ve alçakça bir darbe girişimine kalkışmışlardır. O gece, dış mihrakların cesaretlendirmeleri ile içimize sızmış hainler sinsice planlarını uygulamaya çalışmış, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan milletimizi esaret altına almaya, vatanımızı parçalayarak dış güçlere teslim etmeye çalışmışlardır. Ancak, alçakça darbe girişiminde bulunmaya çalışan hainlerin unuttuğu bir husus vardır ki; esarete yüzyıllar boyunca boyun eğmemiş Türk Milletinin Malazgirt gibi, Çanakkale gibi, Sakarya gibi adını tarihe altın harflerle yazdırdığı zaferlerinin olduğudur.

O gece, başta Rabbimizin inayeti, sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve çağrısı ile meydanlara çıkan kahraman milletimiz, minarelerimizden yükselen sala sesleriyle dünyada eşine rastlanılmaz bir cesaretle kalkışmacı hainlere gereken dersi vermiş, bayrağımızın indirilemez, ezanımızın susturulamaz olduğunu o gece tüm dünyaya duyurmuştur. Türk Milleti, her sayfası kahramanlık öyküleriyle dolu şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle, dünya arenasında sonsuza kadar var olmaya devam edecektir.

Ülke olarak önümüze koyduğumuz hedefleri tek tek gerçekleştirerek, dünyada güçlü Türkiye'nin inşasında hepimiz üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Rengini şehitlerimizin kanından alan ayyıldızlı bayrağımız dalgalanmaya ve minarelerden ezan sesleri yükselmeye devam ettikçe, tarihe ismimizi altın harflerle yazdırmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan Aziz Milletimizi ve Bursalı vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HAKAN ÇAVUŞOĞLU

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, "15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye'nin hangi durumla karşı karşıya kalacağını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. Bu bir işgal girişimiydi, sadece bir darbe girişimi değildi." dedi.

Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişiminin, tarihin gördüğü en büyük ihanetten bir tanesi olduğunu belirtti. Yıllarca insanların çeşitli değerlerini istismar ederek, devletin çeşitli organlarına yuvalanan hain terör örgütü üyelerinin bir gece, milletin ve devletin birlik ve bütünlüğü için kendisine emanet edilen tankı, topu, tüfeği, uçağı bizatihi milletin kendisine çevirerek büyük bir hainlik içerisine giriştiğini anımsatan Çavuşoğlu, "Şükürler olsun ki bu ihanet girişimi, başarıya kavuşmamıştır ve netice itibarıyla Türkiye, çok büyük bir karanlık gelecekten kurtarılmıştır." diye konuştu. Çavuşoğlu, darbe girişiminin yaşandığı gece yaşadıklarını da anlattı.

15 Temmuz gecesi Ankara'da olduğunu ve uçakların alçaktan uçuş yaptığını görünce de olayı televizyon ekranları ile kendisine gelen mesajlardan anlamaya çalıştığını söyleyen Çavuşoğlu, FETÖ'nün bir girişimde bulunduğunu öğrendikten sonra evinden çıkarak ilk olarak AK Parti Genel Merkezi'ne, daha sonra da TBMM'ye geçtiğini ve Meclis çalışmalarına katıldığını dile getirdi. Çavuşoğlu, "Arkadaşlarımızla Meclise gitmek üzerine bir karar aldık. O gece hem milletvekili arkadaşlarımız hem bakanlarımızın bir kısmı Meclis'teydik. O dönem Meclis Başkanımız olan Sayın İsmail Kahraman'ın Meclis Genel Kurulunu açması ve çalışmaya başlaması, aslında nirengi noktalarından birisi olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Darbe girişimi değil, işgal girişimiydi"

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın o gece milleti alanlara ve darbeye karşı direnmeye davet etmesiyle beraber bu sürecin akamete uğraması için herkesin el birliğiyle gücünü ortaya koyduğuna da vurgu yaptı.

15 Temmuz'da verilen mücadeleyle ikinci bir kurtuluş mücadelesinin kazanıldığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye'nin hangi durumla karşı karşıya kalacağını hepimiz az çok tahmin edebiliyoruz. Bu bir işgal girişimiydi, sadece bir darbe girişimi değildi. Çok şükür ki başta necip milletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, TBMM ve vatansever güvenlik güçlerimiz hep birlikte topyekun bu hain girişimi akamete uğrattı. Zaman zaman bununla ilgili bana sorulan sorulara, 'Bu geceyi unutursam kalbim kurusun.' diyorum. Ne yazık ki Türkiye'de bazı şeyler çok çabuk unutuluyor, bunun unutulmaması gerekiyor. Unutulmaması için de hem TBMM'nin, hem devletimizin diğer organlarının ve halkımızın her defasında 15 Temmuz'ları anması, bu günün Milli Birlik ve Demokrasi Bayramı olarak kutlaması gerektiği düşüncesindeyim." ifadelerini kullandı

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

AK Parti Bursa İl Başkanı Salman, 15 Temmuz'un karanlık bir geceden aydınlık sabaha dönüşün öyküsü olduğunu söyledi.

"Dünyaya millet olma inancını haykırdık"

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Türk Milletinin FETÖ terör örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine direnerek, yeni bir kahramanlık destanı yazdığını tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Ayhan Salman, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada kaos çıkararak Türkiye'nin bağımsızlığına kasteden dış güçler ile içerdeki uzantılarının, demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan Türk Milletinin direnişi sayesinde karanlık emellerine ulaşamadıklarını söyledi.

15 Temmuz direnişinin, Terör örgütü FETÖ/PDY'nin bu hain kalkışması karşısında aziz milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkarak, canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıktığını vurgulayan Başkan Salman, "O gece ülkede yaşayan genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin tankların karşısında bedenlerini siper ederek tüm dünyaya millet olma inancını haykırdı. Milletimiz hain darbe girişimi sonrasında da demokrasi nöbetleri tutarak, atalarının kendilerine emanet ettiği bu kutsal vatanı hainlerin eline bırakmamıştır. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi bağımsızlığı için seve seve ölüme gideceğini dost düşman herkese göstermiştir" dedi. Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminin asla unutulmayacağını ve toplumsal hafızaya kazındığını vurgulayan Ayhan Salman, Türk milletinin o gece sokaklara dökülerek, bu toprakları hainlere bırakmayacağını ve ülkenin sahipsiz olmayacağını gösterdiğini ifade etti. Türk milletinin, 15 Temmuz'u Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutladığını ifade eden Ayhan Salman şunları da söyledi; "15 Temmuz gecesi, 250 şehidin ve binlerce gazinin şanlı direniş destanıdır. Karanlık bir gecenin, aydınlık sabaha uzanan öyküsüdür. 15 Temmuz direnişi, milletimizin doğrudan iradesine sahip çıkarak, dünyaya verdiği tarih dersidir. Bu vesileyle demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyor ve Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavileri tamamlanan gazilerimize huzur ve sağlıklı yaşam, tedavileri devam edenlere de acil şifalar diliyorum."

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz 2016'da devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı yapılan hain FETÖ darbe girişimini unutturmamak için farklı programlar hazırlarken, Başkan Alinur Aktaş, "Yarınlar bayram olsun diye bu vatanın nice kahraman evladı o gece vuslata ermek için canını siper etti" dedi.

Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen ve hafızalardaki sıcaklığını hala koruyan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hem 15 Temmuz ihanetini unutturmamak hem de darbe girişiminde şehit olanları anmak için düzenlenen etkinlikler, Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ile geçtiğimiz hafta başlamıştı. İhanetin yıldönümü akşamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılacak etkinlikler ise Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak. Mehter takımı konseri, 15 Temmuz oratoryosu ve kahramanlık türküleri konseri ile anma programı tamamlanacak.

Unutmayacağız, unutturmayacağız

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 15 Temmuz gecesi demokrasiye, devlete, devlet güçlerine ve yürüyen sisteme karşı illegal bir kalkışma yaşandığını hatırlatarak, milletin paralarıyla alınmış silahlarla devletin ele geçirilmeye çalışıldığını ancak, güvenlik güçleri ile vatanını seven, milletin birliği ve beraberliğine sevdalı, inançlı yürekleri sayesinde, kalkışmanın bertaraf edildiğini söyledi. Başkan Aktaş, "O gece bu toprakların gerçek kahramanları olmasaydı; bugün milletin iradesi yok olacak, büyük Türkiye hasta adam olmaya tekrar mahkum edilecekti. Yarınlar bayram olsun diye bu vatanın nice kahraman evladı o gece vuslata ermek için canını siper etti. Destan yazan kahramanlarımızın hepsinden razıyız, Rabbim de cümlesinden razı olsun! 15 Temmuz'u asla unutmayacağız" dedi.

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "15 Temmuz hain darbe girişimi, bu ülkenin gelişimini, büyümesini ve tarihteki hüviyetine kavuşmasını engellemek adına yapılan bir girişimdir. Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne alın teriyle çalışıp, dişiyle, tırnağıyla mücadele ederek, ekonomisini güçlü hale getirmiştir. Bu ekonomik ve siyasal güçlenme ile Türkiye, hem bölgesinde hem de dünya çapında söz sahibi olmuştur. Bunu gören emperyalist zihniyet, bu milletin tarihteki konumuna yeniden gelmemesi için böyle bir işgal girişiminde bulunmuştur. Haçlı zihniyeti, hiçbir zaman Türkiye üzerindeki, emellerinden ve hedeflerinden vazgeçmemiştir. Bu milletin önünü kesmek adına sürekli girişimlerde bulunmaktadırlar. 15 Temmuz'da milletimiz tek yumruk olarak ülkemize, milletimize, bayrağımıza ve demokrasimize yapılan bu saldırıyı geri püskürtmüştür" dedi.

15 Temmuz hain darbe girişimin Türkiye'nin yeniden dirilişi olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Böyle durumlarda halkın tek yumruk olabilmesi için güçlü bir lidere ihtiyacı vardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gece ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha göstererek, milletimizin vatanına ve bayrağına sahip çıkması için gerekli mesajı vermiştir. Halkımız Cumhurbaşkanımızın mesajı ile caddelere, sokaklara ve meydanlara çıkarak silahsız bir şekilde, bu milletin askerlerini ve silahlarını kullanarak milletimizin üzerine salan kişilere karşı mücadele etmiştir. 15 Temmuz, Türk Milleti'nin yeniden tarih sahnesinde yer almaya başladığının ilk adımıdır. Ayasofya Camii'nin açılışı da ikinci adımdır. Bu adımlarımız devam edecek ve bu millet tarihteki hüviyetini yeniden alacaktır" diye konuştu.

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milletin feraseti ve inancı, şehit ve gazilerin kanı ile hainlerin planlarının gerçekleşmesine izin vermediklerini hatırlattı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle anma mesajı yayınlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, milletin ölümü göze alarak darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını vurguladı. Milleti, demokrasiyi, geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, milletin, cesareti, dirayeti, kararlı ve dik duruşuyla sokakları ve meydanları doldurarak, darbe girişimini başarısızlığa uğrattığını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Milletimiz milli iradesini, demokrasisini ve ülkesini tüm fertleriyle tek yürek olarak terör unsurlarına çiğnetmedi. Milletimiz hem içerideki hainlere hem de dışarıdaki işgalcilere senaryolarına teslim olunmayacağını gösterdi. Bizler geçmişte olduğu gibi aynı ruhla mücadele ederek içerideki ve dışarıdaki düşmanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu girişime kalkışanlar ve darbe destekçileri bilmelidir ki bu ülkede darbeler tarihin tozlu sayfaları arasına karışmıştır. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasına hiçbir hain senaryo engel olamayacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile aziz şehitlerimizi rahmet ve dua ile kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle yad ediyorum" diye konuştu.

KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN

15 Temmuz 2016'da ülkemize, milletimize ve demokrasimize karşı haince darbe girişiminin yaşandığını anımsatan Başkan Özkan, "15 Temmuz 2016 günü, hain FETÖ yapılanması milli irademize, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunmuştur. Ancak aziz Türk milleti, tıpkı İstiklal mücadelesinde olduğu gibi vatan aşkının en güzel örneklerinden birini daha sergilemiş ve genç-yaşlı, kadın-erkek demeden, topyekûn bir mücadele ortaya koyarak, bu girişimi bertaraf etmiştir. Milli birliğimizi ve demokrasimizi hedef alan bu hain kalkışmaya karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden yüce Türk milleti, her zaman olduğu gibi vatan uğruna kararlı bir duruş sergilemiştir. İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen girişime geçit vermeyen Türk milleti, Çanakkale ruhuyla günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak, demokrasimize, ülkemize, milletimize kast eden darbecilere en güzel cevabı vermiştir. Milletimizin yazdığı bu büyük kahramanlık destanı asla unutulmayacak, ilelebet yaşatılacaktır" dedi.

Milletimiz, hür ve bağımsız yaşama azmini ilelebet sürdürecektir

"Birlik ve beraberlik içinde, devletimizi yüzyıllardır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur" diyen Başkan Ali Özkan, ülkemizin birliğine, dirliğine, bölünmez bütünlüğüne gözünü diken hainlere karşı, aziz milletimizin milli birlik ve beraberlik şuuruyla, hür ve bağımsız yaşama azmini ilelebet sürdüreceğini kaydetti.

Başkan Özkan, "15 Temmuz'da meydanı darbecilere bırakmayan, tüm dünyanın tanık olduğu olağan üstü bir kahramanlık destanına imza atarak tarih yazan şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum" dedi.

ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI BEKİR AYDIN

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aydın Mesajında; "15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi aziz milletimize ve bu topraklara yapılan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük ihanetidir. Gücünü Milletten almayan hiçbir oluşumun meşru olmadığı gibi amacına da ulaşmasının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aydın 15 Temmuz 2016'da millet iradesini yok saymak isteyen bir grup, haince ve alçakça bir planla darbe girişiminde bulunmuştur. Ancak milletimizin canı pahasına darbeye geçit vermemesi üzerine hainler alçakça emellerine ulaşamadan püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde darbe gecesi meydanlara inen milletimizin tanklara, toplara ve güçlü silahlara karşı canını siper ederek darbecileri bozguna uğrattığı bu kahramanlık destanı dünyaya ender rastlanılacak bir durumdur. Bu başarı, bu gurur hepimizindir.

15 Temmuz gecesi hain darbe kalkışmasını yaşadığımız gün İlçemiz, Ülkemiz insanı kadınıyla erkeği ile kahramanlık destanı yazdı. O gece toplumun her kesiminden insanlar vatanımıza göz diken hainlere karşı tek yürek olarak vatanımıza sahip çıktı. 15 Temmuz kısacası bizlere şunu göstermiştir, Vatanımıza kasteden kim olursa olsun milletimiz her zaman karşısında duracaktır.

Söz konusu vatan olunca gerisinin teferruat olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya gösteren aziz milletimiz, o gece yazdığı destanla kirli hesapları bozdu. Milli iradeyi hiçe sayan FETÖ'cü terör örgütü mensubu gafiller, büyük Türk milletin Cesaretini, Vatanseverliğini, Bağımsızlık aşkını, Bayrak ve Ezan sevdasını hesaba katmamış ve hak ettikleri cevabı almışlardır. Bu yüce millet bir kez daha hep birlikte ortaya koyduğu Çanakkale Ruhuyla hainlere karşı bir direniş ve diriliş öyküsü yazmıştır.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyetine kast eden alçakların hain planına karşı koyarak Milleti, Vatanı, Bayrağı uğruna canını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Kahraman gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yapılan bu ihaneti asla unutmayalım ve unutturmayalım. Bu vesileyle halkımızı sosyal mesafe kurallarına uymak kaydıyla 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet meydanında düzenleyeceğimiz demokrasi nöbetine davet ediyorum" dedi.

BURSA SANAYİ VE TİCARET ODASI BAŞKANI İBRAHİM BURKAY

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne ilişkin değerlendirmede bulundu. FETÖ'nün tüm kılcal damarlara sinsice sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan İbrahim Burkay, "Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inen vatandaşlarımız, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıktı. Namluların önünde durdu ve hain darbe girişimini bertaraf etti. Milli irademizin acıyla test edildiği 15 Temmuz 2016 gecesi 251 vatan evladı, şehitlik makamına erişirken, binlerce kardeşimiz gazi oldu. Bu eşsiz mücadeleyle milletimiz, hür iradesine asla zincir vurulamayacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan etti." diye konuştu.

"Gelecek nesillere de aktaracağız"

Türk milletinin her türlü dini, ideolojik ve etnik farklılıkları bir kenara bırakarak Türk Bayrağı altında kenetlenmesiyle ortaya koyduğu feraset ve cesaretin her türlü övgüye layık olduğunu dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Milletimizin varlığına ve birliğine kasteden hain FETÖ'yü, güvenlik güçlerimize silah doğrultan, vatandaşlarımızı katleden ve onlara destek olan tüm şer odaklarını bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz'daki ihaneti ve Türk milletinin bu ihanete verdiği cevabı hatırlatmaya ve gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin demokrasideki iradesini ekonomisinde yakalayacağı yeni başarılarla taçlandırması gerektiğini de vurgulayan Başkan Burkay, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son yıllarda yerli ve milli atılımlarla belirlenen hedeflerimize ulaşacağımıza ve ekonomimizde de yeni bir başarı hikayesi yazacağımıza yürekten inanıyoruz. Bizler de Türk iş dünyası temsilcileri olarak demokrasimize sahip çıkmayı ve daha müreffeh bir ülke için omuz omuza vererek çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesile ile başta bu toprakları bizlere vatan yapan tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehit düşen kahraman vatan evlatlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi ise hayırla yad ediyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun." dedi.

BURSA TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÖZER MATLI

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün dördüncü yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz gecesi yapılan ihanetin ve Milletimizin yazdığı kahramanca destanın hafızlardan silinmediğini ifade eden Özer Matlı, "15 Temmuz hain darbe girişimi milletimizin, devletimize, demokrasimize, istiklal ve istikbalimize karşı dışarıdan oluşabilecek tüm tehdit ve tehlikelere karşı, her daim yek vücut olacağının çok önemli bir göstergesidir.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimiz,birlik ve beraberliğimizin geçilmez olduğunu, tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir" dedi.

Devlet kurumları içine sızan FETÖ'cü alçakların 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği saldırının nesiller geçse de hafızalarda hep diri tutulacağını belirten Özer Matlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz gecesi milletimiz, tarihinde olduğu gibi bir kez daha kahramanlık destanı yazmıştır. Gözünü kırpmadan tankların önüne yatan, göğsünü hainlerin mermilerine korkusuzca siper eden Türk Milleti, tüm dünyaya 'Gücünü sandıktan almayan bir idareyi asla kabul etmeyiz. Halkın iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyiz' mesajı göndermiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi Türkiye siyaseti için olduğu kadar, aynı zamanda ülke ekonomisi için de tarihi bir stres testi olmuş ve bugüne kadar dayanıklılığı birçok kez test edilen Türkiye ekonomisi, bu dönemde zorlu bir sınavdan geçmiştir. Ancak krizlerden her zaman güçlenerek çıkmayı başaran ülkemiz için15 Temmuz kalkışmasının etkileri de sınırlı olmuştur. Türk iş dünyası olarak her zaman demokrasinin, milletimizin ve devletimizin yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini alması için hedeflerimiz doğrultusunda hep birlikte çalışacağız ve üreteceğiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye Cumhuriyeti'ni ve kurumlarını, demokrasi için, istikrar için, özgürlük için canı pahasına koruyan tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.