Hava Durumu

Bursa'dan 'Halı sahalar açılsın!' çağrısı

Bursa Halı Saha İşletmecileri dün Kültürpark Sadık Halı Sahası'nda dün basın açıklaması yaptı. İşletmeler adına konuşan Sadık Benzer, "Gerekli kural ve tedbirleri alarak açılmayı talep ediyoruz. En azından ne zaman açılacağımıza dair bilgi istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2020 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2020 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan 'Halı sahalar açılsın!' çağrısı

Koronavirüs sebebiyle 15 Mart'ta kapatılan işletmeler, yeni normalleşme dönemi sebebiyle faaliyete geçmek istiyor...

15 Mart itibari ile Türkiye genelinde koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan bütün halı sahalar, yeni normalleşme döneminde yine kapalı olarak tutuluyor. Halı sahalarının ticari kiralama faaliyetine başlama talepleri için bir araya gelen Bursa Halı Saha İşletmecileri, Kültürpark Sadık Halı Sahası'nda dün basın açıklaması yaptı. Bursa Halı Sahalar ve Spor Tesisleri İşletmecileri adına açıklama yapan Sadık Benzer,"15 Mart itibari ile Türkiye genelinde bütün halı sahalar pandemi süresince kapandı. 1 Haziran itibari ile Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama üzerine halı sahalarımızı açtık. Cumhurbaşkanımızın açıklamasından bir gün sonra, 2 Haziran'da İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Bursada'ki hali sahalarının kapatıldığını ögrendik" diye konuştu.

BÜTÜN TEDBİRLER ALINACAK

Yeniden işletmelerinin açılmasını talep eden Benzer, "Bursa halı saha işletmecileri olarak gerekli kural ve tedbirleri alarak açılmayı talep ediyoruz. 1 Temmuz itibari ile düğün salonları ve alışveriş merkezlerinin açıldı. Halı sahaların açılmaması mağduriyet oluşturuyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Halı sahaların ne zaman açılacağına dair bilgi verilmiyor. Bilgi alırsak eğer, biz de ona göre tedbirlerimizi alırız. Neticede biz de bir ekonomiyiz, bu sektörde de ekmek yiyen çalışanlar ve beklentisi olan insanlar var. Halı sahalarımızın kiraları personellerimizin maaşları ve giderleri söz konusu" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.