Hava Durumu

Bursa'dan 'İbuprofen'den korkmayın!' açıklaması!

Koronavirüs tüm dünyada etkisini sürdürürken, sakıncalı ilaç tartışması da gündemde yerini aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, vatandaşların korkmadan 'İbuprofen' bazlı ilaçları kullanabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan 'İbuprofen'den korkmayın!' açıklaması!

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, koronavirüs semptomları olan kişilerin "İbuprofen" bazlı ilaçlar almaktan kaçınmasını önerdi. Bunun üzerine insanların kafasında soru işaretleri oluşmaya başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, İbuprofenle alakalı yapılan ilk araştırmalarda ekibin çok az olduğunu ve güven vermediğini bu yüzden de iptal edildiğini belirtti. Şahin, "Avrupa İlaç Ajansı ve Türk Eczacılar Birliği ilaçların kullanımında herhangi bir sıkıntının olmadığı ve vatandaşların gönül rahatlığıyla ilaçları kullanabileceklerini açıkladılar. Öte yandan bir kısım tansiyon ilaçlarıyla alakalı da bu tarz çalışmalar yapıldı. Bununla ilgili de açıklama yapılarak herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdiler" dedi.

MASKELERİ SGK ÖDEMİYOR

Bu arada, Sağlık Bakanlığı'nın riskli alanlarda çalışan sağlık personelinin kullandığı "N95", "FFP2" ve "FFP3" tıbbi maskelerinin sadece eczanelerden ve reçete karşılığında verilebileceğini açıklamasının ardından maskeye olan talep artmaya başladı. Özellikle bu konuda vatandaşları uyaran Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin, " Bu maskelerin halkımız tarafından kullanılmasına gerek yok. Sağlık Bakanlığı'nın da açıkladığı, KOVID-19 pozitif hastalar ile muhatap olan sağlık uzmanlarının kullanması gereken maskelerdir. Bu maskelerin de geçtiğimiz günlerde kullanımıyla ilgili reçete zorunluluğu geldi. Stoklarımızda yeterli miktarda maskeyi tutabilmek ve yanlış kullanılmasını önlemek için duyuru yapıldı. Halkımız bunu sanki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödeyecekmiş gibi yanlış anladı. Halbuki böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Tıbbi maskede fahiş fiyat iddialarını da değerlendiren Şahin, Bakanlığa gerekli açıklamaları ilettiklerini ve maske fiyatlarının en optimum dereceye indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

3 SAAT HAVADA KALIYOR

Okan Şahin, hem bilim dünyasının hem de toplumun merak edip araştırdığı diğer bir konunun ise koronavirüsün havada asılı kalıp kalmadığı olduğunu belirterek "Koronavirüs 30 dakika ile 3 saat arasında havada asılı kalabiliyor. Evde kalmak çok önemli. İstemeden bir yere temas edebilirsiniz. Virüs barındıran havayı soluyabilirsiniz. Vatandaşlarımızın buradaki en güzel korunma yolu ne maske ne de başka bir şey. En önemlisi evden çıkmamalarıdır" şeklinde konuştu. Seray SAYGILIOĞLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.