Hava Durumu

Bursa'dan saç, kaş ve doğru makyaj tasarımı üzerine tüyolar

"Güzellik tasarımla başlar" mottosu ile yola çıkan Çatmakas Saç ve Güzellik Merkezi uzmanları saç, kaş ve doğru makyaj hakkında önemli püf noktaları ile ilgili Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2020 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2020 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan saç, kaş ve doğru makyaj tasarımı üzerine tüyolar

Haber: Merve ÖZDEMİR

Bir kadının kendini iyi hissetmesinde en büyük yardımcı görev üstlenen güzellik ve kuaför salonları aynı zamanda iyi bir terapi rolü de üstleniyor. Peki kadınlar kendilerini güzelleştirmek isterken ne kadar bu mekanlardan ayrılırken mutlu ayrılıyor. Bir saç bakım ve tasarımı, bir make up, bir kaş tasarımında neler yapılmalı sorusu da işin uzmanları tarafından anlatılıyor.

Önce doğru bir makyaj için açıklamada bulunan Makyöz Cesur Albayrak herkesin beğendiği bir tarz var diyerek konuya giriyor. Albayrak, "Aslında herkesin beğendiği bir tarz var. Kadınlar genelde aynı renkler ve aynı makyajı istiyorlar. Daha nude bir göz makyajı, parlak ıslak dudaklar ve iyi kapatılmış bir ten. Temel makyajda da aslında bu renkler kullanılıyor. Şuanda kış ayları içerisindeyiz. Bu kış yapabileceğimiz en iyi günlük yap çık makyajı için de konuşacak olursak eyeliner olmazsa olmaz, toprak tonu bir ruj, nude bir far, bir maskara olmalıdır. Özel bir günü değerlendirecek olur isek de mesela nikah makyajında koyu bir göz yapamayız, yada koyu bir dudak yapamayız. Zamana kişiye ve yere göre de bir makyaj var aslında. Bu yaz ve geçtiğimiz yaz gelin makyajı doğal gelin makyajlarıydı." diye açıkladı.

"HERKESİN YÜZ TİPİNDE AYNI KAŞ TİPLERİ OLMAMASI GEREKİYOR"

Şüphesiz bize bakışımızdaki ifadeyi anlatmak için yardımcı olan kaşlarımız. İşte onlar içinde son zamanların trendi olan kalıcı kaş makyajı.

Bunun içinde Kalıcı Makyaj uzmanı Hasan Hüseyin Gürsönmez bu uygulamanın kadınları güzelleştirmeye yönelik bir uygulama olduğunu söylerken, "Kalıcı makyaj son zamanların en trendlerinden birisi.Doğru bir kaş için yüz tipi çok önemli. Herkesin karakteristik özelliği çok farklı. Dünyada birbirine benzeyen insanlar var ama birbirinden çok ayrıdır, parmak izi gibi açıkçası. O yüzden herkesin yüz tipinde aynı kaş tipleri olmaması gerekiyor. Bunun için kişiye özel kaş şekilleri uyguluyoruz. Göz tipi yüz tipi alın genişliği gibi bunlar çok önemlidir.Kalıcılığı ise cilde göre değişiyor. Kuru ciltlerde daha uzun süre kalıcılık gösterirken yağlı ciltlerde daha kısa sürebiliyor ama minimum 6 aydan başlıyor kalıcılığı diyebiliriz.Tamamen yüzeysel yapılmasını tavsiye ediyorum." açıklamasında bulundu.

"TASARIMIN ÖZELLİĞİ KENDİNİZE TAMAMEN BİR ÇERÇEVE OLUŞTURMAK"

Aynanın karşısında uzun uzun taradığımız saçlarımız ise aslında iç dünyamız. Bunun içinde Çatmakas Saç ve Güzellik Merkezi 'nin usta kuaförü Cüneyt Bandırma da saç bakımı ve tasarımının bir kadın için son derece önemli olduğunu dile getirirken pandemi döneminde kadınların bu konuda kendini biraz saldığını fakat dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizdi.

Bandırma, "Malum önümüz kış ve kışın saçlarımıza bakmıyoruz ve evde yapılan kimyasallar sağlıklı olmadığı için sorun oluyor. Bu işlemlerin danışarak yapılması çok daha doğru olur. Kışın saçlar kuru ve yağ dengesi kaybolur. Saçın yağlı olması saçın en büyük vitamini. Saç tasarımı ise bambaşka bir şey,bir saç mimarlığı da diyebiliriz. Her şeyden önce kadınlar ellerinde bir fotoğraf ile gelip ben bu olmak istiyorum dememeli. Saçınızın yapısı ne olursa olsun kendinizi ve saçınızı lütfen ön planda tutun. Tasarımın özelliği kendinize tamamen bir çerçeve oluşturmak." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.