Hava Durumu

Bursa'dan Türkiye'ye kardeşlik mesajı

Anadolu’nun tüm renkleri, ‘51. Uluslararası Bursa Festivali’nde can buldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu ile Türk halk müziğinin sevilen sesi Özgür Eren, ‘Ben Anadolu’yum’ projesinde bir araya gelerek, Türkiye’nin kültürel mirasının en güzel örneklerini sahneye taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2012 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2012 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'dan Türkiye'ye kardeşlik mesajı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla gerçekleştirilen ‘51. Uluslararası Bursa Festivali’, vatandaşları en özel konserlerle buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ‘Ben Anadolu’yum’ programı tadına doyulmaz bir görsel şölen sunarken, tüm dünyaya kardeşlik mesajları gönderdi. Türkiye’nin farklı yöresel halk danslarının ilgiyle izlendiği programa TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Özgür Eren, güzel sesi ve Bursa için özel olarak hazırladığı repertuarıyla damgasını vurdu. Bursa’da ilk kez solo konser verdiğini ifade eden Eren, “Bursa, sanatı ve sanatçıyı destekleyen bir şehir. Zeki Müren, Müzeyyen Senar ve Adnan Şenses gibi nice usta sanatçının yetiştiği Bursa, bu gece bana şans getirsin” diyerek, sevilen türkülerini seslendirdi.

"BU TOPRAKLAR BİZİM, BUNU KİMSE DEĞİŞTİREMEZ"
Muhteşem konserde ‘Sen Gelmez Oldun’, ‘Karagöz’, ‘Neredesin Sen’, ‘Karahisar Kalesi’, ‘Memleketim’ gibi en sevilen eserleri Bursalılarla birlikte söyleyen Eren, dinleyicilerden bol bol alkış aldı. Büyük coşkuyla karşılanan konserde sanatını icra etme fırsatı bulduğunu belirten Eren, organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Konserde dostluk mesajları da veren Eren, “Bu topraklar bizim. Bunu kimse değiştiremez. Geleneklerimize, kültürümüze sahip çıkalım. Başımızı dik tutalım” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu da, Kenan Çelik yönetiminde 1 yıldır sürdürdüğü çalışmalarının ürününü renkli gösterileriyle sahneye taşıdı. Fırat Ulusoy, Ayşenur Ulusoy, Gökhan Çelik ve Selin Kuyucu’nun eğitmenliğinde çalışmalarına devam eden Karagöz Halk Dansları Topluluğu, gecede yaşları 8 ile 60 arasında değişen 350 dansçıyla muhteşem performanslara imza attı. Kılıç kalkan ve potpuri ile Mardin, Üsküp, Tekirdağ, Bursa, Artvin, Trabzon ve Aydın yörelerinin oyunlarını sergileyen topluluk, Roman dansıyla da izleyicileri eğlenceye doyurdu. Finalde tüm dansçılarla birlikte sahneye çıkarak vatandaşları selamlayan Kenan Çelik, “Türkiye’nin tek rengi var, o da kırmızı ve beyazdır. Bursa’dan herkese kardeşlik mesajları gönderiyoruz” dedi.
Festivalde bu akşam saat 21.15’te Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda ünlü sanatçı Fatih Erkoç konser verecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.