Hava Durumu

Bursa Devlet Tiyatrosu "Karıncalar" oyunu ile Karadeniz'de

Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen iki sezondur Feraizcizade Oda Tiyatrosunda kapalı gişe oynayan "Karıncalar" adlı oyun 19'uncu Devlet Tiyatroları Trabzon, Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalinde perde açacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Devlet Tiyatrosu  "Karıncalar"  oyunu ile Karadeniz'de

Joan Steinbeck- Boris Vian yazdığı, Halil Akarsu'nun yönettiği oyun, 5-6 Mayıs tarihlerinde Hüseyin Kazaz sahnesinde saat 18.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Dekor-kostüm tasarımını Özge Akarsu'nun, ışık tasarımını Ali Karaman'nın, müziklerini Burçak Çöllü'nün, koreografisini Dicle Doğan'ın yaptığı oyunda; Kamil Korunan, Cansu Yılmaz ve Ali Bircan Teke rol alıyor.

Oyunun kısaca özeti:

Bir tarafta, sınırlar arasına sıkışan insanlar, kendi coğrafyalarında cehennemi yaşarken, ekilen topraklarının, büyüttükleri çocuklarının ve geleceklerinin yok olmasını bekliyorlar. Diğer tarafta hiç bilmediği topraklara, hiç tanımadığı insanları öldürmeye gelen bir asker, eve dönüş umudu içinde savaşın tam ortasında çırpınışlarının son bulmasını bekliyor.

Öldüren niye öldürdüğünü, ölen ne için öldüğünü bilmiyor. Eve dönmek mi? Kaçmak mı? Hangisi kahramanlık, hangisi korkaklık, kimse bilmiyor. Peki, bunlardan kim, ne kazanıyor?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.