Hava Durumu

Bursa Emniyeti dil zengini

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa Emniyet teşkilatında 200'e yakın personelin yabancı dil bildiğini belirterek, "Bu bizim için çok büyük bir değer" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2013 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2013 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Emniyeti dil zengini

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa Emniyet teşkilatında 200'e yakın personelin yabancı dil
İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilgili bazı bilgiler verdi. Bursa'nın asayişi konusunda emniyetin canla başla çalıştığını dile getiren Kahya, hırsızlığı sıfırlamanın mümkün olmadığını kaydetti. Kahya, “Özel güvenlik konusunda Bursa çok zengin. AVM ve halkın kalabalık olduğu ortalamalarda özel güvenlik de görev alıyor. Bu yardımcı bir polis kuvveti olarak görevi yapıyor. Toplum destekli polisler, geçen sene 200 bin kişiye ulaştı. Bu konularda halkı sürekli bilinçlendiriyoruz. Bursa MOBESE ile birlikte elektronik aygıtlarla donatıldı. Bunun yanında bizim yunus timlerimiz var. Vatandaşın huzuru için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

“SİVİL POLİS UYGULAMASINA AĞIRLIK VERDİK”

Halkın yoğun olduğu yerlerde ağırlıklı olarak sivil polislere görev verdiklerini dile getiren Kahya, şöyle devam etti: “Bunlar da halkın yoğun olduğu yerde sivil olarak görev yapıyor. Biz bunu vatandaşa hissettirmiyoruz. Her yerde polis olduğunu göstermiyoruz. Her yerde üniformalı polisleri görünce vatandaşların sızlanmaları oluyor. Biz sivil polis olayını özellikle yapıyoruz. Bunu polis devleti gibi göstermemek için onları kamufle ediyoruz. Mümkün olduğunca sivil çalıştırıyoruz. İhtiyaç olduğunda konuşlanmış şekilde hazır kıta bekliyorlar.”

200 POLİS YABANCI DİL BİLİYOR

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 200’e yakın dil bilen polis olduğunu kaydeden Kahya, “Turistler konusunda ciddi sıkıntı gelmedi bize. Geçtiğimiz günlerde U-20 Dünya Kupası’nda değerlendirme yaptık. Teşkilatımızda 200’e yakın kişinin yabancı dil bildiğini tespit ettik. Çok büyük bir değer. Doçentimiz de var. Çok böyle arkadaşım var. Teşkilatımızda her dilden bilen insanımız var” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.