Hava Durumu

Bursa eski Milletvekili Mümin Gençoğlu mezarı başında anıldı

Bursa siyasetinde iz bırakan Bursa eski Milletvekili merhum Mümin Gençoğlu, ölümünün 21. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2014 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2014 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa eski Milletvekili Mümin Gençoğlu mezarı başında anıldı

Anma törenine merhum Mümin Gençoğlu’nun oğlu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, kızları Ayşe Sözüçetin, Nurcan Gülerer, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bal-Göç Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş, MHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Koçdemir, MHP Bursa Milletvekili ve MHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Necati Özensoy, AK Parti Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Eski Bursa Valisi Zekai Gümüşdiş, AK Parti eski Bursa Milletvekili Ali Kul ve sevenleri katıldı. Tören'de konuşan Mümin Gençoğlu’nun oğlu Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, babasının çok yönlü bir insan olduğunu hatırlatarak, "Bize bıraktığı en büyük miras; arkasından hiç kimsenin kötü konuşmamasıydı. Biz ailesi olarak, bize bıraktığı bu bayrağı daha ileriye taşımak için yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Gençoğlu'nu, vefatının 21'inci yılında anma imkanı bulduklarını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise "Mümin Gençoğlu, 'Mümin Aga', Balkanlar, Rumeli, Bulgaristan, Türkiye beraberliği, tarihe geçmiş olaydır. Her zaman saygıyla anılır. Büyük bir mücadele verdi. Bu mücadele nedeniyle bir zamanlar kendisi ve ailesi, Bulgaristan'a bile sokulmuyordu. Israrla ve inançla bu mücadeleyi devam ettirdi. O, bu davanın bayraktarlarından biriydi. Evlad-ı fatihanın güzel bir örneğiydi. Bir kazada kendisini ebedi aleme uğurladık. Nasıl hayat veren Cenab-ı Hak ise bu mukadderat karşısında söylenecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Dua merasimi ile sona eren törenin ardından Mümin Gençoğlu İlk ve Ortaokulu öğrencileri kabre karanfil bıraktı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.