Hava Durumu

Bursa Festivaline bakanlık desteği

59 yıldır aralıksız olarak kendi öz kaynakları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen ve bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle Eylül ayına ertelenen "Uluslararası Bursa Festivali"ne ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Festivaline bakanlık desteği

HABER: ERHAN BEDİR

Bursa'nın ve Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olan "Uluslararası Bursa Festivali"ne tarihinde ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek geliyor. Uzun yıllardır kendi öz kaynakları, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkısı ve sponsor firmaların destekleriyle organize edilen "Uluslararası Bursa Festivali"ne bu yıl bakanlık desteği geliyor. Konuyla ilgili olarak önceki gün bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri her konuda anlaştıklarını duyurdular.

59 YIL SONRA BAKANLIKTAN DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u geçtiğimiz günlerde Ankara'da ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2020 yılı içerisinde Bursa'da gerçekleştirilecek kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl 59. gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Bursa Festivali"ne her konuda destek olmak istediklerini söyledi. Bu gelişme üzerine Bakan Ersoy'a Bursa adına teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, festivalin adına yakışır seviyede gerçekleştirilmesi için çalışmalara başladıklarını kaydetti.

AÇIK HAVA FESTİVALE YETİŞECEK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nu bu yıl yaşanan korona virüs salgını yüzünden yaz sonu yapılması düşünülen 59'uncu Uluslararası Bursa Festivali'ne yetiştirileceğini açıkladı. Başkan Aktaş, kültür sanat faaliyetleri icra ederken kimsenin sağlığını tehlikeye atamayacaklarını belirterek, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda festivali Ağustos sonu Eylül başı yapmayı planladıklarını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.