Hava Durumu

Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı'nda çalışmalar aralıksız sürüyor

DSİ yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bursa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı'nda çalışmalar aralıksız sürüyor

Bursa Gemlik Büyükkumla Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 'Çalışmaları devam eden Bursa Gemlik Büyükkumla Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile Gemlik İlçe Merkezi, Küçükkumla, Büyükkumla, Narlı, Gençali, Kurşunlu ve Umurbey yerleşim yerlerine yılda 18,95 milyon m3 içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanacağını' söyledi.

Barajın tamamlanması ile proje sahasında yaşamlarını sürdüren vatandaşların en önemli ihtiyacı olan içme - kullanma ve sanayi (endüstri) suyu açısından rahat bir nefes alacağını ifade eden Genel Müdür Yıldız, 'Bunun yanında proje sahası yurdumuzun nüfus yoğunluğunun çok olduğu Kuzey Marmara Bölgesinde yer aldığından ticaret ve endüstri merkezlerine de çok faydası olacaktır. Çalışmalar tüm hızıyla devam eden barajımızda 2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflemekteyiz. Bursa Gemlik Büyükkumla Barajının tamamlanması ile yılda 18,95 milyon m3 içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanacak olup, yaklaşık 250 bin vatandaşımızın ve Gemlik Organize Sanayi Bölgesinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır.' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.