Hava Durumu

Bursa Gemlik'te gençlere özel müzik dinletisi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde sokağa çıkan gençleri müzisyenler karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Gemlik'te gençlere özel müzik dinletisi

Koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı bireylerin sokağa çıkması kısıtlanmıştı. Geçtiğimiz Pazar günü, Anneler Günü de olması nedeniyle 65 yaş üzeri vatandaşlar için geçici sokağa çıkma izni gelirken Çarşamba günü de 0-14 yaş arası çocuklar sokağa çıkmıştı. 65 yaş üzeri vatandaşlar için, Gemlik Belediyesi tarafından organize edilen müzisyenler sevilen şarkıları enstrümanlar ile seslendirmiş, hanımlara ise çiçek takdim edilmişti. Çarşamba günü de 0-14 yaş arasındaki çocuklar için kostümlü kahramanlar eğlenceli oyunlar sergilemiş, belediye ekipleri rüzgar gülleri hediye etmişti. Son olarak bu gün sokağa çıkan 20 yaş altı gençleri, akranları olan müzisyenler karşıladı.

Gemlik sahilinin çeşitli noktalarında yer alan genç müzisyenler, saat 11.00 itibariyle sokağa çıkan gençler için gitar, bağlama, flüt ve klarnet ile çeşitli şarkılar seslendirdiler. Sahil boyunca yürüyüş yapan gençler, şarkıları keyifle dinlerken zaman zaman da eşlik ettiler. Dinleti öğleden sonra da devam ederken sahildeki Gemlikli gençler fotoğraf çekmeyi ve sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapmayı da ihmal etmedi.

Başkan Sertaslan: "Virüsle çok yönlü mücadelemiz sürüyor"

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, sokağa çıkma kısıtlaması geçici olarak kaldırılan farklı yaş gruplarına keyifli saatler yaşatmak istediklerini belirterek sahile gelenlere kısa süre de olsa günlük sorunları unutturmak istediklerini söyledi. Çocuklardan yaşlılara 112 bin Gemliklinin belediyesi olduklarını hatırlatan Başkan Sertaslan "Salgınla mücadelemiz hem temizlik ve dezenfeksiyon, hem sosyal yardım hem de sosyal faaliyet gibi çeşitli başlıklarda son hızla devam ediyor. Hemşerilerimize ihtiyaç duydukları hizmetleri ulaştırırken onların morallerini de yüksek tutmalıyız. Bu kapsamda çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.