Hava Durumu

Bursa GESİAD Başkanı Kaya: İş bütünlüğünün devamı sağlanmalı

Bursa Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği(GESİAD) Yönetim Kurulu üye ziyaretlerini sürdürüyor. GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, ziyaretlerin amacının üyeler arasındaki bağları ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2020 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa GESİAD Başkanı Kaya: İş bütünlüğünün devamı sağlanmalı

İlk ziyaret konsept otel odaları tasarlayan Watan Dizayn'a gerçekleştirildi. Burada konuşan Murat Kaya, Watan Dizayn'ın sektörünün önemli firmalarından biri olduğunu ve gelecek dönemde kendileriyle yapacakları çalışmalar için şimdiden heyecanlı olduğunu söyledi.

"AKLIMIZIN ZEKATINI VERİYORUZ"

Sivil toplum kuruluşlarının yaptığı işin önemine dikkat çeken Kaya, "Biz aklımızın zekatını veriyoruz. Üye işyerlerimizde 13 bin 300 kişi çalışıyor. Önemli olan iş bütünlüğünün devamının sağlanması ve çarkların dönmeyi sürdürmesi. Her sektörden katılan arkadaşlarımız var. Bütün üyelerimizi ziyaret edeceğiz. En kısa zamanda da yeni projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Watan Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Güner Düzel de GESİAD Yönetim Kurulu üyelerine ziyaret için teşekkür ederek, yönetime yeni dönemdeki çalışmalarında her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Murat Kaya, Düzel'e GESİAD adına plaket sundu.

"GÜNDE 50 BİN MASKE ÜRETİYOR"

Watan Dizayn'ın ardından GESİAD heyetinin bir sonraki durağı Wogi tekstil oldu. Bebek giyimi üzerine üretim yaparken salgınla birlikte maskeye ağırlık veren firma sahibi Nazım Çungur'a plaket verilen ziyarette konuşan Başkan Murat Kaya, "Bu zor dönemde maske üretimine geçerek koronavirüs ile mücadeleye önemli bir katkı sunan üyemize teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Wogi tekstil sahibi Nazım Çongur da GESİAD Yönetim Kurulu'na ziyaretleri için teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı; "Salgının başlamasıyla günde 50 bin adet maske üretmeye başladık. Hafif malzemeden antibakteriyel kumaş kullanıyoruz. Yakında yeni modellerin de üretimine geçeceğiz"

"EĞİTİM SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLENDİ"

GESİAD heyetinin bir sonraki durağı ise Özbay Eğitim Kurumları oldu. 1989 yılından bu yana faaliyet gösteren ve SRC eğitimlerinden ehliyet kurslarına kadar bir çok alan hizmet veren kurumu ziyaretinde konuşan "Salgın sürecinden en olumsuz etkilenen iş kollarından biri de eğitim sektörü oldu. Firmalarımız pandeminin başından itibaren eğitimlerini durdurmak zorunda kaldı. Kısıntıların kaldırılmasıyla birlikte başta üyelerimiz olmak üzere tüm sektör bileşenlerinin en kısa sürede eski durumuna dönmesini umuyoruz" derken Özbay Eğitim Kurumları Müdürü Simge Kaya da 1 Haziran itibariyle eğitimlerine yeniden başladıklarını ve sınıflarında sosyal mesafe kuralını dikkatle uyguladıklarını kaydetti. "Biz de yeni düzene uyum sağlamaya çalışıyoruz" diyen Simge Kaya, GESİAD Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni çalışma döneminde başarılar diledi. Ziyaret, Başkan Kaya'nın Özbay Eğitim Kurumları adına Simge Kaya'ya plaket takdimi ile son buldu.

"PANDEMİDE YATIRIM YAPTILAR"

Başkan Kaya ve beraberindeki heyet ardından 4M Elektrik'i ziyaret etti. Firma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Malik Altın'a plaket takdim edilen ziyarette konuşan Murat Kaya, 4M Elektrik firmasının pandemi sürecine rağmen yatırımlarını sürdürdüğünü ve yeni istihdam alanı açtığını ifade etti. Üyelerinin ekonomiye can verme adına durmadan çalıştığını söyleyen Kaya, Malik Altın ve firma çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Malik Altın da "Bu süreçte ciro kaybı yaşasak da büyük sıkıntılarımız olmadı. 5 bin metrekare kapalı alanda beş ayrı firma ile faaliyet gösteriyoruz. Boru üretimi ve elektrik malzemeleri, kablo gibi farklı ürünlerin satışını gerçekleştiriyoruz. 100'e yakın çalışanımız var. Eskişehir şubemizde de 3 bin beş yüz metrekare kapalı alanda çalışmalarımız sürüyor. E-ticaret konusunda ciddi adımlar attık. Türkiye'nin her yerine sevkiyat yapabiliyoruz" dedi.

GESİAD Yönetim Kurulu'nun son durağı ise Aqua End Temizlik ürünleri oldu. Burada firma yetkilisi Recep Dönmez'e plaket sunan Başkan Kaya, yeni dönem için planlarından bahsetti. "Seçim bitti şimdi çalışma zamanı" diyen Başkan Kaya, Aqua End'in satışını gerçekleştirdiği dezenfektan standları hakkında bilgi alarak, Recep Dönmez'den de derneğin yeni dönem çalışmaları için destek sözü aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.