Hava Durumu

Bursa güne karla uyandı! Bursa'da kar ne kadar sürecek?

Bursa şehir merkezinde gece saatlerinde yağmaya başlayan kar şehri beyaza bürüdü, Bursalılar güne karla uyandı. Öte yandan Bursa'da kar yağışının gün içerisinde aralıklarla devam etmesi beklenirken, hava sıcaklığının ise 0 derece olacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2020 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa güne karla uyandı! Bursa'da kar ne kadar sürecek?

Günler öncesinden uyarıları yapılan kar yağışı dün gece sabaha karşı şehir merkezinde etkisini arttırdı. Yağan kar yağışıyla birlikte şehir merkezi beyaza büründü. Sabah evlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar bembeyaz bir Bursa'yla karşılaştı.

Yağan karla birlikte şehirde kartpostallık görüntüler oluştu. Bazı vatandaşlar karlı Bursa manzarasına karşı fotoğraf çekinmek için erken saatlerde sokağa çıktığı görüldü.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 150 SANTİMETREYİ BULDU

Bursa'da kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi bulurken, Uludağ'da ise 150 santimetreyi geçti. Karayolları ekipleri yolun kapanmaması için çalışmalarına devam ederken, jandarma ekipleri de Milli Parklar girişinde zincirsiz araçların Oteller Bölgesi'ne gidişine izin vermiyor.

KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK?

Bursa'nın cumartesi gününe bembeyaz örtüyle uyanmasının ardından hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 2 derece olması beklenirken, sabah saatlerinde ise sıfır ve altında görüldü.

Kar yağışının gün içerisinde aralıklarla devam edeceğini bildiren Meteoroloji, yarın ise kar yağışının Bursa'yı terk edeceğini bildirdi. Hava ise Pazar günü buz kesecek. Sıcaklık gece eksi 7 derecelere kadar düşerken, gün içerisinde ise en yüksek 3 derece olacak.

YENİ HAFTADA KAR VAR MI?

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre Pazartesi günü ise hava sıcaklığı gün içerisinde 8 derecelere kadar yükselecek ve parçalı bulutlu-güneşli bir hava görülecek.

İŞTE BURSA İÇİN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ (8 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.