Hava Durumu

Bursa için Meteoroloji uyarısı! Bursa'ya kar ne zaman geliyor?

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre Bursa'da bugün sert lodos etkili oluyor. Hava sıcaklığı gün içerisinde 19 dereceye kadar ulaşırken bugün için yağış beklenmiyor. Yarından itibaren etkili olacak sağanak yağışın ardından Perşembe günü kar Bursa'ya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa için Meteoroloji uyarısı! Bursa'ya kar ne zaman geliyor?

Bursa haftanın ikinci gününe sert lodosla başladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Bursa'da gün içerisinde hava sıcaklığının 19 dereceye kadar ulaşması beklenirken, lodos etkisini göstermeye devam ediyor.

Herhangi bir yağışın beklenmediğini bildiren yetkililer, yarından itibaren ise Bursa genelinde sağanak yağışın etkili olacağını belirtti. Hava sıcaklığı ise yarın 20 dereceleri görecek.

KAR GELİYOR!

Perşembe günü 15 derece birden düşecek hava sıcaklığı ile birlikte Bursa'ya kar geliyor. Gece saatlerinde eksi 1 derecelere kadar düşecek hava sıcaklığı Perşembe gün içerisinde 4 derece civarında seyredecek.

Kar yağışı Cuma ve Cumartesi günü de yer yer etkili olmaya devam edecek. Sıcaklıklar 1 ila 4 derece arasında seyretmeye devam edecek.

İŞTE BURSA'DA SAATLİK HAVA TAHMİN RAPORU (4 ŞUBAT 2020)

İŞTE BURSA'DA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

YURTTA HAVA DURUMU: YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 4 Ocak hava durumu raporuna göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Manisa, Denizli, Uşak, Ankara, Çankırı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batısı ile sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu

İZMİR °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif sağanak yağışlı

ANKARA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı hafif yağmurlu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.