Hava Durumu

Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yeni tedbirlere ilişkin açıklama

Bursa Valisi Yakup Canbolat başkanlığında gerçekleştirilen İl Pandemi Kurulu toplantısında alınan tedbirlere ilişkin açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2020 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan yeni tedbirlere ilişkin açıklama

Bursa Valiliği tarafından alınan kararlar şöyle:

"İl Hıfzıssıhha Kurulumuzun, 04.04.2020 tarih ve 25 sayılı kararı ile;

İçişleri Bakanlığının 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı Genelgesi ve 03.04.2020 tarih 23 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı uyarınca Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında ilimizden kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışlar ile 01.01.2000 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları sınırlandırılmıştır.

Kara, hava ve deniz araçları ya da yaya olarak giriş/çıkış kısıtlamasına gidilen İlimizde bu kısıtlamanın istisnaları mezkur Genelgenin A/3 maddesinde belirtilmiştir. Genelgenin A/3 maddesinin (f) bendinde ise özel durumlara ilişkin olarak Valiliklerce alınan kararlar doğrultusunda ilave izin verilecekler için seyahat izin belgesi düzenlenebileceği hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede Genelge'nin A/3/f bendi uyarınca seyahat izin belgesi düzenleneceklerin kapsamının belirlenmesi ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla;

- Giriş/çıkışlarına kısıtlama/yasaklama getirilen İlimizde;

v Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olanlar,

v Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için seyahat edecek olanlar,

v Ölüm nedeni COVID-19 olanlar hariç olmak üzere cenaze nakil işlemine refakat edecek olanlar (en fazla 4 kişiye),

v Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyenler (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge, bilgi ile ibraz edenler),

v Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyenler,

v Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olanlar,

v Ceza infaz kurumlarından salıverilenler,

v Yurtdışından geldikten sonra yerleştirildikleri Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda 14 günlük karantina ve gözetim süresi dolanlara,

Kişilerin, yukarıda belirtilen durumların varlığı halinde Kaymakamlıklarımız bünyesinde oluşturulan "Seyahat İzin Kurullarınca" seyahat izin belgesi verilebilecektir.

- Seyahat İzin Belgesi taleplerinin alınması için;

v İçişleri Bakanlığına ait Alo 199,

v İçişleri Bakanlığı E- Başvuru sistemi,

v Kaymakamlıklarımız seyahat izin kurullarına doğrudan başvuru usulleri geçerli olacaktır.

- Seyahat izin belgeleri İlimizde çıkışlarda tek gidiş veya gidiş/geliş şeklinde düzenlenecektir.

- Seyahat izin belgeleri tek gidiş için düzenlenecek ise 36 saate kadar, gidiş geliş amacıyla düzenlenecek ise 72 saate kadar geçerli olacaktır.

- Terhis olan askerlerin gideceği yerlere ulaşmaları için Valiliğimiz tarafından, ilgili askeri birliklerle koordinasyon içinde gerekli tedbirler alınacaktır.

- Seyahat izin belgeleri, özel araçlar için yolcu taşıma kapasitesi ile sınırlı, D2 yolcu taşıma belgesine sahip maksimum 20 yolcu kapasiteli ticari araçlar için ise yolcu sayısı kapasitesinin yarısını geçmemek şartı ile kullanılabilecektir.

- Genelgenin A/1/c maddesi kapsamında giriş çıkışı kısıtlanan İlimize 5 gün önce gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp kendi ikametlerine dönmek isteyen kişiler Seyahat İzin Belgesi taleplerini 05.04.2020 (Pazar) sabah 08:00'den 09.04.2020 (perşembe) sabah 08:00'e kadar yapılabilecektir.

- İçişleri Bakanlığı'nın 22.03.2020 tarih 5762 sayılı Genelgesi ve 22.03.2020 tarih 10 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı kapsamında evden çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların seyahat edebilmeleri için düzenlenen Seyahat İzin Belgeleri; seyahat kısıtlı şehirlerden giriş/çıkışları içinde geçerli olacaktır.

- Ayrıca 05.04.2020 Pazar günü saat 06:00'dan itibaren huzurevi ve bakımevlerinde 20 yaş altı hastabakıcı ve sağlık personelinin; İçişleri Bakanlığı'nın 03.04.2020 tarih ve 6235 sayılı Genelge kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılmasından istisna tutularak çalışmalarına devam etmesinin sağlanmasına,

- Yukarıda belirtilen tedbirlerin kesintisiz uygulanabilmesi için hafta sonu dahil olmak üzere başta çalışma koşulları, yeri, personel görevlendirilmesi olmak üzere gerekli planlamanın yapılmasına ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine karar verilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.