Hava Durumu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay'dan kan bağışı protokolü

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Bursa Şubesi "kan bağışı konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması"na yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2021 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2021 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay'dan kan bağışı protokolü

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay Bursa Şubesi, Bursa'daki tüm okul ve kurumlardaki öğretmen, öğrenci ve velilerin kan bağışı konusunda bilgi ve bilinç düzeylerinin arttırılmasına yönelik iş birliği protokolü imzaladı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Güney Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Nihat Çakır, Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ahmet Uzun katıldı.

SAĞLIK ALANINDA DEĞER KATACAK

Türk Kızılayı'nın kan hizmetlerinin yanı sıra birçok toplumsal ve sosyal projede özverili çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, "Türk Kızılay, hizmetlerini çağa ve küreselleşen dünyaya uygun biçimde sürekli olarak güncelleyen çok boyutlu bir kuruluş. Ülkemize hem sağlık hem de toplumsal anlamda katkı sağlayan Türk Kızılay Bursa Şubesi ile yürütülebilecek ortaklaşa projelerimizin sayılarını artırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kan bağışındaki özverili davranışlarının okullarda da sürdürülmesi için attığımız imzalar, Bursa'ya sağlık alanında önemli bir değer katacak. Türkiye'de insani yardımlaşma ve dayanışma gücünü arttıran ve bu yüreği içinde taşıyan Türk Kızılay Bursa Şubesi Yönetimi ve gönüllülerine yürekten teşekkür ediyorum. Protokolün her iki kurum için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

OKUL VE KURUMLARDA ÖZEL EĞİTİMLER VERİLECEK

İhtiyaç duyulan kan ve kan ürünlerinin, gönüllü, düzenli ve sürekli olarak sağlanabilmesi amacıyla düzenlenen bağış kampanyalarının yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, "Kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun hatırlatılmasını hedeflediğimiz protokolümüz çerçevesinde, okul ve kurumlarda kan bağışının önemi konusunda eğitimler vereceğiz. Bu eğitimler sayesinde öğrencilerimizin ve velilerimizin kan bağışı konusunda faaliyetleri arttırılmış olacak. Gönüllülük konusunda isteği ve hevesi hiç solmayan öğrencilerimiz ile insan hayatına verilen önem, yardımlaşma, birlik ve beraberlik konularında farkındalık yaratacağız. Halkımızı, can veren ve insani değerlerin güçlendirilmesinde kilit role sahip olan kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.