Hava Durumu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dülger ilk ders heyecanına ortak oldu

2020-2021 Eğitim öğretim yılının ilk ders zili okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çaldı. Büyük bir heyecanla okullarına koşan minik öğrenciler eğitim hayatına ilk adımlarını attı. Bu önemli günde minik öğrencileri yalnız bırakmayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencilerin ilk ders heyecanına ortak oldu. Şehit Gürcan Ulucan İlkokulunda gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Ahmet Kılıç da katıldı. Bursa'da yaz tatilinin ardından okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin uyum eğitimlerini gerçekleştirmek üzere minik öğrencilere kapılarını açan 904 okulda 13 bin 328 öğretmen de ders başı yapmış oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dülger ilk ders heyecanına ortak oldu

Uzun bir aranın ardından öğrencilerle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Sabahattin Dülger, "Ailelerimizin bu konuda içi rahat olsun. 'Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz' parolasıyla hareket ediyoruz. Öğrencilerimizin, okullarında güven içerisinde olmaları bizim en önemli önceliğimizdir. 2020-2021 Eğitim öğretim yılına hazırlık sürecini de bu yönde geçirdik. Okullarımızda temizlik ve hijyen konusunda gerekli tüm hazırlıkları yaptık. 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz uyum eğitimi dönemi, öğrencilerimizin okul kaygılarını gidermesine yardımcı olacak. Okul ve öğrenme ortamına uyum sağlamalarına katkı sağlayacağına inandığımız bu süreçte öğrencilerimiz aynı zamanda arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanıma fırsatı bulacak. Çocuklarımız maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarına da öğretmenlerinin gözetiminde uyum sağlayacaklar." dedi.

Okul öncesi eğitim ve birinci sınıflar için uyum haftası kapsamında haftada 1 gün yüz yüze eğitim gerçekleştirileceğini belirten Dülger; "Okul öncesi eğitim kurumlarındaki öğrencilerimiz uyum programı kapsamında haftada 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati gerçekleştirecekler. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüs olacak şekilde eğitim görecekler. Velilerinin isteğiyle okulda yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilerin de eğitimlerine yönelik tedbirleri okul yönetimi öğretmenlerimiz birlikte alacaklar." dedi.

Uzaktan eğitim sürecinin devam ettiğine de hatırlatan Dülger, "Öğrenci ve öğretmenlerimizin uzaktan eğitim sürecini verimli bir şekilde geçirmelerini hedefliyoruz. Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi noktasında çalışmaları titizlikle takip ediyoruz. Öğrencilerimize gerekli yönlendirmeleri hassasiyetle yapıyoruz. Bilgisayarı olmayan ve internete erişim sıkıntısı çeken öğrencilerimiz içinde EBA destek noktaları kurduk. Bugün itibarıyla Bursa'da 260 EBA destek noktası bulunuyor. Bu sayı her geçen gün artacak. EBA Destek Noktalarımızın dışında her okulumuz bilgisayar ve internete erişim sıkıntısı çeken öğrencilerimize bu konuda destek verecek. Çocuklarımız mahallelerindeki kendilerine en yakın okuldan bilgisayar ve internet desteği alabilirler." dedi.

Minik öğrenciler okuldaki ilk günlerine özel Bursa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan hediyelerini masalarında buldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.