Hava Durumu

Bursa İl Sağlık Müdürü'nden Hemşireler Haftası mesajı

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kapsamında bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İl Sağlık Müdürü'nden Hemşireler Haftası mesajı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadelede, hemşirelerin görevlerinin ne büyük fedakârlıklarla yaptıklarının bir kez daha anlaşıldığının altını çizen Uzm. Dr. Kaşıkcı, "On binlerce sağlık çalışanımızla birlikte sadece koronavirüs ile değil, bir taraftan diğer hastalıklardan dolayı hastanede bulunan hastalarımızın da tedavisi için yoğun bir mücadele verilen dönemden geçiyoruz. Sağlık hizmetlerinin mihenk taşı olan hemşirelerimizin bu dönemde ortaya koyduğu çaba, göstermiş olduğu gayret şüphesiz ki takdire şayandır. Küresel salgın ile mücadele ettiğimiz şu dönemde yoğun mesai harcayan değerli hemşirelerimize şükranlarını iletiyorum" dedi.

Uzm. Dr. Kaşıkcı açıklamalarına şu şekilde devam etti;

"Hemşirelik toplumsal ihtiyaçtan doğan hasta insanın bakımını sağlamak amacıyla ortaya çıkan, en eski sağlık mesleklerinden birisidir. Zamanla tıp ve sağlık alanlarında değişen yaklaşımın etkisiyle, hemşirelerin görev kapsamına genişlemiş, sağlığı koruma ve geliştirme işlevleriyle ilgili görevler de eklenmiştir.

Tüm dünyanın salgın ile mücadele ettiği bu dönemde baştan aşağıya fedakârlık gerektiren bir durumla karşı karşıya kalan hemşirelerimiz, yeri geldiğinde hasta çocuğunu, anasını babasını bırakıp şifa olmak için hiç tanımadığı hastaların bakımını üstlenmektedir. Hemşire, insanın yardıma en çok gereksinim duyduğu ve ailesinden uzakta olduğu hastalık döneminde, onun ailesi, hastalık nedeniyle kullanamadığı eli kolu, ayağı, gözü, kulağı olur. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır ve hasta ya da sağlıklı, genç ya da yaşlı, zengin ya da yoksul kimseyi ayırmaksızın yardım eder.

İnsanı sevmeyi gerektiren bir mesleğin mensupları olarak hemşirelik, şefkat, sabır duyguları ile oluşmuş kutsal ve onurlu bir meslektir. Maalesef zaman zaman tüm bu özveriye rağmen sağlıkçılar olarak, hakaret, tehdit ve şiddete başvurulması gibi insanlık değerlerini ve insan onurunu hiçe sayan davranışlara maruz kalıyoruz. Bu manada kutsal bir görevi yerine getiren, sağlıkçılarımıza karşı yapılan şiddeti asla kabul etmiyoruz.

Bu vesileyle 7 gün 24 saat gecesini gündüzüne katarak hastalarımıza şifa dağıtan hemşirelerimizin Hemşireler gününü kutluyorum. Ayrıca başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık personelimizi minnetle, sevgiyle selamlıyorum"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.