Hava Durumu

Bursa ile Hessen arasındaki dostluk pekişiyor

Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Almanya'nın Hessen Eyaleti Parlamento üyeleri, Bursa ile Hessen'in dostluğunu devam ettirmek istediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2012 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2012 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa ile Hessen arasındaki dostluk pekişiyor

Hessen Eyalet Milletvekili Thorsten Schaefer, Bursa ile Almanya'nın Darmstad şehri arasında 1971 yılında başlayan dostluğun gelişerek devam ettiğini, Hessen ile Bursa arasında da 2010 yılından bu yana kardeş şehir ilişkilerinin sürmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bursa'da bu dostluğu hissettiklerini anlatan Schaefer, "Bursa ile Hessen arasındaki kardeşlik anlaşması, Hessen açısından büyük önem taşıyor. Bu dostluğun çocuklarımıza ve hatta torunlarımıza dek sürmesini arzu ediyoruz. Bursa ile Hessen arasındaki bu iş birliğini özellikle sosyal ve kültürel alanda daha ileriye taşımak istiyoruz" dedi.

Bursa'nın son derece dinamik ve sürekli gelişen bir il olduğunu ifade eden Schaefer, "Bursa'nın gelecekte daha da büyüyüp gelişeceğine inanıyoruz. Bursa temaslarımızda uluslararası ilişkilerin de gelişmiş olduğunu gördük. Bu duruma biz de çok önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da misafirlerine Bursa hakkında bilgi verdi. Karadağ, "Bursa olarak dostlukların geliştirilmesini çok önemsiyoruz. Dostlarımızı unutmamız mümkün değil. Dostlarımızla kurduğumuz sıcak ilişkiler, siyasi ve ticari gelişmeleri de beraberinde getiriyor" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.