Hava Durumu

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Taban şampiyonları ağırladı

Bursa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonasında üstün başarı göstererek farklı kategorilerde 10 madalya kazanıp Türkiye Şampiyonu unvanını elde eden DOSTUM sporcuları ile buluştu. Taban, alınan başarıdan dolayı tebriklerini iletti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2020 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl Belediye Başkanı Taban şampiyonları ağırladı

Bisikletli Oryantiring Türkiye Şampiyonası, 8-9 Ağustos tarihlerinde Sakarya Poyrazlar Gölü Tabiat Parkında yapıldı. Pek çok ilden sporcunun katıldığı şampiyonada, İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) sporcuları da yer aldı. Şehrimizi başarıyla temsil eden 7 sporcu, tüm müsabakalarda 10 madalya alarak adeta rakiplerine fark attılar. DOSTUM Oryantiring Sporcuları, elde ettikleri başarılarla Türkiye Şampiyonu unvanını elde etmeyi başardı. Genç sporcular, 7 kişiyle katıldıkları yarışmayı tüm kategorilerde kürsüye çıkarak 4 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 10 madalyayla tamamladı.

ŞAMPİYONLUĞU YEMEKTE KUTLADILAR

Bu başarı sonrası, Belediye Başkanı Alper Taban sporcuları ve antrenörlerini bugün Orhan-2 İnegöl Köftecisinde düzenlenen öğle yemeğinde ağırladı. Yemek sırasında şampiyona ve alınan başarılara ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa'nın da hazır bulunduğu programda, Taban tüm sporcuları tebrik etti.

HEDEF ULUSLARARASI BAŞARILAR ELDE EDİP, MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK

Yemek sonrası bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, "Bugün oryantiring yarışında elde ettiğimiz başarıyı değerlendirmek ve sporcu kardeşlerimizi tebrik etmek üzer bir araya geldik. 8-9 Ağustos tarihlerinde Sakarya'da bisikletli oryantiring Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. Bizler İnegöl Belediyespor bünyesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezimiz çatısı altında oryantiring branşında iyi bir ekibiz. Yaklaşık 250 sporcumuz var. Ve bu sporcularımız artık elde ettikleri tecrübelerle girdikleri yarışlardan başarıyla çıkıyorlar. Bisikletli oryantiring ise biraz daha farklı bir versiyonu. Bu noktada da gerek Tarık Şeker hocamız gerekse de bisiklet branşındaki Mehmet Doğan Hocamızın çalıştırmasıyla önemli mesafe kat edildi. Yapılan şampiyonada 7 sporcumuz farklı kategorilerde 10 ayrı madalya elde ettiler ve Türkiye Şampiyonu oldular. Ben bundan dolayı tüm sporcu kardeşlerimizi kutluyorum. İnşallah bundan sonra bu alanda uluslararası başarıları hedefliyoruz. Milli sporcular çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

TÜM GENÇLERİMİZİ DAVET EDİYORUM

Konuşmasında şehrimizdeki gençlere de seslenen Alper Taban, "Benim buradan çağrım şudur; şehrimizde yaklaşık 60 bin öğrencimiz var. Bu öğrenci kardeşlerimizi belediyemiz bünyesinde bulunan tüm branşlardan faydalanmaya davet ediyorum. Tabi burada şampiyon da olacağız, başarılı sporcular da çıkaracağız, bu işi meslek haline dönüştürecek arkadaşlarımız da olacak. Bunu yanında kaliteli vakit geçirme ve kişisel gelişim anlamında da gençlerimiz ve öğrencilerimizin, yetişkinlerimizin bu sporlardan istifade etmesini istiyoruz. Biz de arka planda bu organizasyonları yaparak Belediyespor yöneticilerimizle gençlerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Alınan ödüllerin de hem sporcularımıza hem şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.