Hava Durumu

Bursa İnegöl Belediyesi iki ödüle layık görüldü!

Geçtiğimiz yıl Atatürk Bulvarı üzerinde uygulanan temizlik farkındalık billboardıyla A Awards Açıkhava Reklamları Yarışmasında Özel Uygulama ve Jüri Özel Ödülüne layık görülerek çifte ödül alan İnegöl Belediyesi, bu yıl da Dev İzmarit farkındalık etkinliği ile Kentsel Tasarım Özel Ödülü ve En İyi Yerel Kampanya ödülü aldı. Ayrıca Sosyal Sorumluluk Başarı Belgesi de İnegöl Belediyesine verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2020 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2020 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl Belediyesi iki ödüle layık görüldü!

İnegöl Belediyesi, son yıllarda fark yaratan uygulama ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle temizlik konusunda daha önce örneği görülmemiş çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, bu başarılı performans ile geçtiğimiz yıl; açık hava sektöründe yapılan işlerin niteliğini artırmak, doğru ve farkındalık ortaya koyan çalışmaları teşvik etmek ve ödüllendirmek için 2012 yılından bu yana düzenlenen A Awards Açıkhava Reklamları Yarışmasında iki ödüle layık görülmüştü.

A AWARDS 2020'DE DE İNEGÖL BELEDİYESİ KONUŞULDU

İnegöl Belediyesi, Türkiye'nin önde gelen firmalarının katıldığı sektörün en prestijli yarışmasında geçen yıl, Atatürk Bulvarı üzerinde hayata geçirilen "Bu Çöpler 1 Saatte Bu Caddeden Toplandı" temizlik farkındalık billboardıyla yer almıştı. Bu farkındalık çalışmasıyla Özel Uygulama ve Jüri Özel Ödülüne layık görülen İnegöl Belediyesi, A Awards 2020 Açıkhava Reklamları Yarışmasına da damga vurmayı başardı.

İZMARİTLERİ ÇÖP OLARAK GÖRMEMİZ İÇİN DAHA NE KADAR BÜYÜK OLMASI GEREKİYOR?

Ulusal ve uluslararası pek çok önemli markanın yer aldığı yarışmaya, İnegöl Belediyesi bu yıl Dev İzmarit farkındalık çalışmasıyla katıldı. İnegöl Belediyesi 2019 Aralık ayında, şehirde toplanan çöplerin yarısını oluşturan sigara izmaritleriyle ilgili vatandaşta farkındalık oluşturabilmek adına bir etkinlik düzenledi. Hem cebe hem sağlığa hem de çevreye ciddi zararı olan sigaraya karşı vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinlikte, hazırlanan dev sigara izmaritleriyle mesajlar verildi. "İzmaritleri Çöp Olarak Görmemiz İçin Daha Ne Kadar Büyük Olması Gerekiyor?" sloganıyla yapılan etkinlikte, maket üzerinde gerçek sigara izmaritleri yapıştırılarak hazırlanan, bir insan boyundan daha yüksek dev sigara izmariti de sergilendi. Kötü görüntüsünün yanında üzerine yapıştırılan gerçek sigara izmaritleriyle kokusunun da ne kadar kötü olduğu vatandaşlarca görülmüş oldu. Alanda İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan sigaranın zararlarının yer aldığı bilgilendirme afişleri de sergilendi. 2 metrelik dev sigara, etkinlik boyunca vatandaşların ilgisini çekti.

1 ETKİNLİKLE 3 ÖDÜLE AMBARGO KOYDU

Bu çalışma, hazırlık aşamasından uygulanmasına ve etkinlik alanında vatandaşların verdiği tepkiye kadar her anıyla video ve fotoğraflarla kayıt altına alındı. Bu kayıtlarla A Awards 2020'ye yapılan başvuru neticesinde, İnegöl Belediyesi'nin dev sigara izmariti farkındalık çalışması 2 ödül ve bir başarı belgesiyle yarışmaya damga vurdu. Her biri alanında tanınmış ve uzman kişilerden oluşan jürinin değerlendirmesi neticesinde, İnegöl Belediyesi Kentsel Tasarım Özel Ödülü ile En İyi Yerel Kampanya Ödülüne layık görüldü. Ayrıca Sosyal Sorumluluk Başarı Belgesi de bu çalışmadan dolayı İnegöl Belediyesine verildi.

BU BAŞARILAR ÖRNEK ŞEHİR İNEGÖL'ÜN HABERCİSİ

Bu yıl pandemi nedeniyle ödül töreni yapılmayan yarışmada, ödüle layık görülen firma ve kuruluşlara ödülleri gönderildi. İnegöl Belediyesi'nin aldığı ödüller de Belediye Başkanlığına teslim edildi. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, alınan ödüllere ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İnegöl Belediyesi olarak asli görevlerimizle birlikte, şehrimizi ileriye taşıyacak yeni adımları ve uygulamaları da hayata geçirmenin gayretini gösteriyoruz. Burada personelimizin de gösterdiği özverili çalışmalar ile ülke çapında dereceler elde etmek, ödüller almak bizlere ayrı bir ivme kazandırıyor, motive ediyor. Bugün de Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz ile Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün ortak çalışması sonucu hayata geçirilen bir kampanya neticesinde, ulusal ve uluslararası firmaların yer aldığı bir yarışmadan 2 ödül ve bir başarı belgesi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biliyoruz ki bu başarılar daha güzel, yaşanabilir ve örnek şehir İnegöl'ün habercisi. Adım adım hedefe yürürken, doğru yolda olduğumuzu gösteren bu başarının mimarı çalışma arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.