Hava Durumu

Bursa İnegöl bisiklet takımının yeni toplanma yeri Kültürpark!

Bursa İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi bisiklet takımı için Hikmet Şahin Kültür Parkı içerisinde bisiklet evi oluşturuldu. 21 m2'lik konteynır hem takımın bisikletlerinin bakım ve muhafazasının yapıldığı hem de antrenmanların gerçekleştirileceği mekan olacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl bisiklet takımının yeni toplanma yeri Kültürpark!

İnegöl Belediyesi, her geçen gün gelişen spor branşlarına yeni alanlar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) bisiklet takımı için Hikmet Şahin Kültür Parkında bisiklet evi projesi hayata geçirildi. Bisiklet takımının malzemeleri ve bisikletlerinin bulunacağı 21 m22lik bir konteynır bölgede konuşlandırıldı. Aynı zamanda bisikletçilerin antrenmanlarını yapıp bisikletlerin de bakımlarının gerçekleştirileceği alan, hizmete girdi.

DOSTUM, İNEGÖL'ÜN KIYMETLİ BİR MARKASI OLACAK

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle beraber bisiklet evini ziyaret edip sporcularla buluştu. Burada oluşturulan düzeni inceleyen Taban, konuya ilişkin açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada kültür park içerisinde bisiklet evimizin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Biliyorsunuz spora ve gençler yaptığımız yatırımların karşılığını, meyvelerini alıyoruz. Başta Belediyespor ve altında DOSTUM gibi merkezlerimizle yapılan doğa aktiviteleriyle beraber tüm branşlarla nitelikli bir vakit geçirme süreçlerini vatandaşlarımıza yansıtmış oluyoruz. DOSTUM'la ilgili bölgede bir master plan çalışmasını da yürüttük. Süreçle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah doğa sporları ve DOSTUM'u şehrimizin kıymetli bir markası yapabilmek için çalışıyoruz. Yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşleri gibi, bungalovlar gibi orada hayata geçireceğimiz çalışmalar da olacak."

İNEGÖL BİSİKLET KULLANIMI İÇİN ÇOK UYGUN BİR ŞEHİR

"Şehrimiz bisiklet kullanımına çok uygun bir alan. Geçmişte de 1940'lı yıllarda İnegöl'de bisiklet ehliyetleri verildiğini görüyoruz. Düz bir ovadayız. Bu alan içerisinde bisiklet kullanımı çok mümkün. Yaygınlaştığında da hem sağlık açısından fayda sağlayacak beraberinde de otomobillerimize binerek gittiğimiz yerlere sağlığımıza değer katacak bisikletlerle ulaşımı sağlayabiliriz. Bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Gençlerimiz de bunu benimsiyorlar. Biz de hem bu anlamda dikkat çekmek hem de sporcu yetiştirmek anlamında, beraberinde şehrimizi tanıtmak anlamında kıymetli kardeşlerimizle çalışıyoruz. Onlar kendilerine bunu bir alan olarak seçmişler ve çalışıyorlar. Hocalarımız eşliğinde her geçen gün mesafe kat ediyorlar. Bizleri de katıldıkları yarışmalarda temsil ediyorlar. Bundan dolayı da tebrik ediyorum."

BİSİKLET TAKIMININ YENİ BULUŞMA NOKTASI

"Bu alan bizim bisiklet takımımızın toplanma alanı olacak. Biz onlara bisikletler aldık ve bu bisikletlerin kullanımı, bakımı, muhafazası burada yapılacak. Burada idmanlar da yapılabilecek. 21 m2'lik konteynır içerisinde hem bir eğitim noktası hem de konaklama noktası olarak düşünülebilir. Arkadaşlarımızın da bir buluşma noktası olacak. Kültür parkın yoğun kullanımından dolayı da başta gençler olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatini de çekeceğini düşünüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.