Hava Durumu

Bursa İnegöl'de güvenli parklar oluşturuluyor

Bursa İnegöl Belediyesi'nin "Akıllı Şehir" uygulamasının önemli adımlarından biri olan "Güvenli Park Projesi", son olarak Mahmudiye Mahallesi'nde bulunan Cenon Parkında hayata geçirildi. Belediye Başkanı Alper Taban, bu parkla birlikte şuana kadar 8 parkta 7/24 kamera sistemi ile güvenliğin sağlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl'de güvenli parklar oluşturuluyor

İnegöl Belediyesi'nin "Akıllı Şehir İnegöl" uygulamasının önemli adımlarından birini olan "Güvenli Park Projesi" farklı bölgelerde uygulanmaya devam ediyor. Parkların teknolojik yetkinlik ile donatılmasıyla 7/24 güvenlik kamera sistemleriyle izlenmesi sayesinde vandalizmin önüne geçebilmeyi, çocukların ve ailelerin daha güvenli ortamlarda vakit geçirebilmeleri ve park ve yeşil alanların güvenliğini en üst seviyede tutmayı amaçlayan Güvenli Park Projesi, son olarak Mahmudiye Mahallesi'nde bulunan Cenon Parkında hayata geçirildi.

8 PARKTA UYGULANMAYA BAŞLADI

Daha önce yapılan uygulamalarla 7 parkta hayat bulan proje, Cenon Parkı ile 8'e yükseldi. 7/24 kamera sistemi ile güvenli hale getirilen parklar ise şöyle: Yeni Mahalle Kazım Karabekir semt sahası, Süleymaniye Mahallesi Özdeğirmen Sokak semt sahası, Turgutalp mahallesi Marmara Sokak semt sahası, Esentepe Mahallesi Yeşilyurt çocuk parkı, Kemalpaşa Mahallesi Kemal Özkan semt sahası, Kurşunlu Mahallesi Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Gencer Parkı Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokak Çocuk parkı ve Mahmudiye Mahallesi Cenon Park.

GÜVENLİ ŞEHİR, GÜVENLİ PARKLAR

Belediye Başkanı Alper Taban, dün beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, parti yöneticileri ve meclis üyeleriyle birlikte Cenon Parkında güvenli park uygulamasını yerinde inceledi. Burada çalışma hakkında açıklama da yapan Başkan Alper Taban, "Bugün Mahmudiye Mahallemizde Cenon Bulvarı yanındaki Cenon Parkındayız. Cenon bizim kültür işbirliği yaptığımız Fransa'nın Bordeaux şehrinin hemen sınırında olan bir şehir. Onlarla geçmişte atılmış olan adımlar neticesinde böyle bir iş birlikteliği gerçekleşmişti. Bugün de buraya geliş sebebimiz, oluşturduğumuz parkların daha güvenli şekilde işletilebilmesiyle alakalı Güvenli Park uygulamasının bir örneğinin de burada hayata geçirilmesi. Tabi gönül ister ki hiçbir yere kamera koymayalım. Polis, jandarma, zabıta gücüyle takip yapmayalım. Ama büyüyen şehirlerin ve kalabalıklaşan şehirlerin bir sorunu haline dönüşen bu problemi ortadan kaldırmak adına da Güvenli Şehir ve onun altında Güvenli Parklar oluşturmak istiyoruz" dedi.

YAPMAK KOLAY, YAŞATMAK ZOR

Buradan önce başka bölgelerde de farklı parklarda hayata geçirilen Güvenli Park uygulamasının bir örneğinin Cenon Parkında hayata geçirdiğini kaydeden Taban, şöyle devam etti: "Burada vandalizmin önüne geçmek istiyoruz. Nihayetinde bir kamu malıdır ve bu kamu malına hiç kimsenin zarar vermesini istemiyoruz. Çocuklarımızın da burada aileleriyle birlikte güvenli bir şekilde eğlenebilmelerini, hoş vakit geçirebilmelerini arzu ediyoruz. Park ve bahçelerimizin güvenliğini en üst seviyede tutmak istiyoruz. Bazen yapmanın kolay, yaşatmanın daha zor olduğunu görüyoruz."

İKİNCİ ADIM "ACİL DURUM BUTONLARI" OLACAK

"Bu parkımızda Güvenli Park uygulamalarımızın birinci fazını hayata geçirmiş oluyoruz. Projenin devamı da gelecek. Güvenli park uygulaması içerisinde kameraların yerleştirilmesinin ardından acil durum butonlarını da yerleştirmek istiyoruz. Burada vatandaşımız bir tuşa basarak belediyemizin Çözüm Merkezi ile anında görüntülü olarak irtibata geçebilsin, sorununu iletebilsin istiyoruz. Şuanda öncelikle kamera olmayan parklarımızda bu uygulamayı hızlı şekilde hayata geçirip ikinci etapta acil durum butonlarıyla başlamış olduğumuz parklardan devam ederek hayata geçirmek istiyoruz."

BİLİNÇLİ TOPLUM

"Ben bu vesileyle vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. Hepimizin cep telefonları var. Bu konuda bizlere yardımcı olurlarsa; 153 hatlarımıza, 155 polis, 156 jandarma gibi hatlara bildirimlerde bulunarak kötü niyetli insanlara meydanın boş olmadığını göstermemiz gerekiyor. Bu manada daha duyarlı, daha bilinçli toplum oluşturarak bu tarzdaki insanlara da fırsat vermemiş olacağız. Çünkü bu güzellikler kolay kazanılmıyor. Biz de bunları uzun vadeli yaşatmanın hesabı içerisinde olacağız. Yapılan çalışmanın şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.