Hava Durumu

Bursa İnegöl'de Hamamlı Mahalle Konağı restore ediliyor

İnegöl Belediyesi, Osmanlı mirası köylerinden olan Hamamlı kırsal mahallesinde bulunan Mahalle Konağını yenilemek için çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, devam eden tadilat çalışmalarını yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2020 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2020 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl'de Hamamlı Mahalle Konağı restore ediliyor

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, kırsal bölgelerde de dokunuşlarıyla şehri geleceğe taşıyacak projeleri ortaya koyuyor. Bu kapsamda, İnegöl'ün Osmanlı mirası köylerinden biri olan kırsal Hamamlı Mahallesinde uzun yıllardır kullanılan ve artık yenilenme zorunluluğu oluşan köy konağının tadilatı için düğmeye basıldı.

İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mahalle konağında çatıdan zemine kadar yapılacak çalışmaları bir bir planlayarak projeyi hazırladı. Çalışma kapsamında mahalle meydanında bulunan konağın mevcut çatısı sökülerek yenilendi. Dış cephede sıva ve tamirat çalışmaları yapıldı. Konağın içi de plan doğrultusunda zemininden tezgahına kadar yenilenmek üzere çalışmalar başladı.

EKSİKLERİ GİDERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yaklaşık maliyeti 140 bin TL olan çalışmayı, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger ile Eşref Yiğit'in de eşlik ettiği incelemede, uygulanacak proje yerinde görüldü. Burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, "Bugün Hamamlı Mahallemizdeyiz. Kıymetli muhtarımız burada, yönetici arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım burada. Tadilat çalışmalarını yerinde görelim istedik. Arkadaşlarımız sürece başladı, bir an önce burayı bitirmeye çalışacaklar. Bilindiği gibi Hamamlı bizim eski bir Osmanlı mahallemiz. Burada vatandaşımızın da daha güzel ortamlarda bulunabilmesi adına düzenlemeler yapmaya gayret ediyoruz. İnsanca yaşamanın karşılığında, bizler de kendi eksiklerimizi hangi mahallemizde olursa olsun gidermek için adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz olabildiğince tasarruflu çalışıyoruz. Yeni kaynaklar üretmek için mücadele ediyoruz. Oluşturduğumuz tüm kaynakları da vatandaşlarımıza geri döndürmeye gayret ediyoruz" dedi.

İNSANA VERDİĞİMİZ DEĞER HER ZAMAN KARŞILIK BULUR

Mahalle konağının çatıdan zeminine kadar yenilendiğini kaydeden Taban, "Burada çatısından zeminine kadar arkadaşlarımız yenileme çalışmasını sürdürüyor. Kısa bir zamanda da tamamlanmasını hedefliyoruz. İnsana verdiğimiz değer, her zaman karşılık bulur. Biz yapmakla mükellefiz, vatandaşlarımız da yaşatmakla. Yapıldıktan sonra da inşallah burası en güzel şekilde korunacak. Her şeyden önemlisi bir misafirimizi ağırladığımızda, kullandığımızda gönlümüz rahat, temiz pak şekilde bu mekanları kullanıyor olacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.