Hava Durumu

Bursa İnegöl'de kaçak yapılar bir bir ortadan kaldırılıyor

Kaçak yapıyla mücadele konusunda ciddi adımlar atan İnegöl Belediyesi, bu konuda taviz vermiyor. Kaçak yapılar bir bir ortadan kaldırılıyor. Son olarak Çayyaka Mahallesinde ahşap evin yıkımı belediye ekiplerince gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İnegöl'de kaçak yapılar bir bir ortadan kaldırılıyor

Daha sağlıklı, estetik ve modern bir şehir oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kaçak yapıyla mücadelede taviz vermiyor. Bu kapsamda kanun dışı tüm yapılarla ilgili incele eleyip sık dokuyan ve denetimleri sıklaştıran İnegöl Belediyesi, uygunsuz yapılarla ilgili özellikle son dönemde çok sayıda yıkım gerçekleştirdi.

Kaçak yapılarla ilgili öncelikle tespit sonrası vatandaşlara bilgi verilip yer sahiplerinin kendi imkanlarıyla kaçak yapıları kaldırılması tebliğ edilirken, kaldırılmayan yapılar ise belediye ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda İnegöl'e bağlı kırsal Çayyaka Mahallesinde bulunan kaçak ahşap yapı için Encümenden yıkım kararı çıktı.

Ocak ayında alınan karar sonrası kaçak yapıyı yapan vatandaşa 49 m2'lik ahşap evinde yıkılması konusunda tebligat yapılarak süre tanındı.

Ancak vatandaşa verilen yasal süre içerisinde yıkımı gerçekleştirmedi. Bunun üzerine İnegöl Belediyesi ekipleri bugün ahşap yapının yıkımını iş makineleriyle yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.