Hava Durumu

Bursa iş dünyasından darbe girişimine tepki

Bursa iş dünyasından 82 kuruluş ortak açıklama ile darbe girişimine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa iş dünyasından darbe girişimine tepki
'Güçlü demokrasi, Güçlü Türkiye' mesajı veren iş dünyası adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz’un demokrasi bayramı olması, 81 ile 81 anıt yapılması önerisinde bulundu. Bursa’daki adı Demokrasi olarak değişecek olan Foımara Meydanı'na anıt yapacaklarını belirten Burkay, darbe girişimine karşı çıkarken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına da ödül koyacaklarını açıkladı. 

\"\"

Bursa iş dünyası temsilcileri darbe girişimine karşı kenetlendi. BTSO öncülüğünde düzenlenen 'Bursa İş Dünyası Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkıyor' buluşmasına 82 kuruluş destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program için hazırlanan ortak bildiriyi BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay okudu. Millet iradesini hiçe sayan demokrasi adına utanç verici bir girişimin 15 Temmuz akşamı yaşandığını söyleyen Burkay, gereken cevabın verildiğini dile getirdi. 

\"\"

'GÜÇLÜ DEMOKRASİ, GÜÇLÜ EKONOMİ'

Güçlü Türkiye’nin ve güçlü ekonominin temelinin güçlü demokrasi, güçlü demokrasinin güvencesinin de sivil inisiyatifin varlığı olduğunu söyleyen Burkay şöyle konuştu:

"Milletimizin bu bilinci, düşünce ve aksiyon planında zamanı geldiğinde ortaya koyacağına da tüm dünya şahit oldu. Türk milleti artık kendisine dayatılmak istenen her şeyi kabullenmeyeceğini ilan etmiş, iradesinin ve tercihinin ne pahasına olursa olsun arkasında duracağını göstermiştir. Gururla ifade etmek istiyorum ki iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin, hükümetimizin, Başbakanımızın ve seçilmiş Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu hiç tereddüt etmeden açıklayan ilk oda olduk."  

\"\"

DEMOKRASİ ANITI İNŞA EDECEĞİZ

Demokrasi zaferini kazandıran şehitlerin unutulmaması adına 81 ile 81 anıt yapılması önerisinde bulunan Burkay, "BTSO olarak Bursa’da Demokrasi Meydanı’nda bir demokrasi anıtı inşa edeceğiz. Bununla birlikte her yıl, darbe girişimine karşı çıkarken şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir adına bir demokrasi ödülü vereceğimizi ilan ederek, 15 Temmuz tarihinin Demokrasi Bayramı olmasını destekliyoruz."

İbrahim Burkay, konuşmanın sonunda iş dünyası temsilcileri ile birlikte Demokrasi Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutacaklarını sözlerine ekledi. Ardından salondaki Türk Bayrakları’nı ellerine alan iş dünyası temsilcileri, darbe girişimine karşı bayraklı fotoğraf çektirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.