Hava Durumu

Bursa İznik Gölü'ne akan derenin suyu kapkara oldu!

Bursa'da Türkiye'nin 5'inci büyük tatlı su gölü olan İznik Gölü'nde çevre felaketi yaşanıyor. Karasu deresinden göle akan simsiyah su ilçe halkını endişelendiriyor. Ara ara akşam saatlerinde suyun siyaha dönüşmesi ve ortaya çıkan kötü koku, çevre ihlali şüphesi doğuruyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa İznik Gölü'ne akan derenin suyu kapkara oldu!

Bursa'nın İznik ilçesinde İznik Gölü'ne akan Karasu deresinin son hali, çevre sakinlerini endişelendirdi.

"SEBEBİ ZEYTİN ÇORAĞI SUYU OLABİLİR"

Çevre sakinleri, "Karasu deresi İznik Gölü'ne akıyor. Görüldüğü gibi simsiyah. Bunun sebebi zeytin çorağı suyu olabilir" dedi.

"GÖLÜN EKOLOJİSİNİ BOZUYORLAR"

Derenin bulunduğu alandan göle olta atan balıkçılar, durumdan şikayetçi. Zaman zaman gece yarısı dereden pis kokuyla birlikte simsiyah suyun aktığını ifade eden balıkçılar, "Buradan göle karışıyor. Gölün ekolojik sistemini bozuyorlar. Yetkililer bu işe bir çözüm bulsun artık" dediler.

"ATIK SUYUN NEREDEN GELDİĞİNİ BULAMIYORLAR"

Daha öncede gelen şikayetler üzerine derede inceleme yapan yetkililerin, göle akan siyah renkteki atık suyun kaynağını bir türlü tespit edemediklerini belirten çevre sakinleri, "Belki de bulmak istemiyorlar" ifadelerinde bulundular.

BUSKİ İDDİASI

Ortaya atılan bir başka iddia ise çok daha vahim. İddiaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ idaresine ait İznik Atık Su Arıtma Tesisi'ne kapasitenin üstünde gelen atık su dereye bırakılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.