Hava Durumu

Bursa Karacabey'de camiler açılışa hazırlanıyor

Bursa'nın Karacabey İlçesi'ne İnkaya Köyü'nde vatandaşlar 29 Mayıs'ta ibadete açılması beklenen camiler için köy camilerinde gerekli hazırlıklarını başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2020 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2020 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Karacabey'de camiler açılışa hazırlanıyor

HABER | Merve Özdemir

Koronavirüs önlemleri kapsamında yaklaşık 2 aydır toplu ibadete ara verilen camiiler, kısa bir süre sonra cemaatle ibadete açılacak.

İlk normalleşme sürecinin ardından AVM'ler, kuaför ve berberler tedbirler kapsamında açılan yerlerden biriydi. Şimdi ise çok yakında açılması planlanan camiler sırada. Yaklaşık 2 aydan beri toplu ibadete ara verilen camiler, kısa bir süre sonra cemaatle ibadete açılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı konuşmada; "29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili şartları uygun camilerlerle ibadete açıyoruz. Bu cemaatle namazı tabiki kurallar içerisinde ifa edeceğiz." demişti.

Bursa'nın Karacabey İlçesi İnkaya Köyü'nde de bu günlerde hummalı bir çalışma var.

İnkaya Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hayırsever vatandaşın katkılarıyla camii içi ve dışı boya badana ve temizliği yapılarak ibadete hazır hale getirildi.

Konu hakkında bilgi veren İnkaya Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Yıldız, uzun zamandır bakımları yapılmayan köy camii minaresinin etrafındaki çevre duvarlarının durumuna üzüldüklerini, dernek ve köyde yaşayan halk olarak herşeyi devlet ve belediye lerden beklememek gerektiğini ifade ederek dernek ve hayırsever yardımıyla boya badana işlerinin yapıldığını camii içinde tamirat işlerinin bittiğini söyledi.

Yıldız, ayrıca camii hizmete açıldıktan sonra da gerekli dezenfeksiyon ve sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde cemaatin konuya özen göstereceklerini de ayrıca belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.