Hava Durumu

Bursa Kent Konseyi normal doğuma teşvik ediyor

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 13. Uludağ Jinekoloji ve Obstetrik Kış Kongresi Aile Hekimliği oturumunda 'Doğumuna Sahip Çık' projesi hakkında bilgiler verdi. Çepni, düzenlenen eğitim sonucunda anne adaylarının yüzde 98'inin normal doğumu tercih ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2017 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2017 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Kent Konseyi normal doğuma teşvik ediyor

13. Uludağ Jinekoloji ve Obstetrik Kış Kongresi'nin 'Aile Hekimliği' oturumu, Bursa Kent Konseyi'nin katkılarıyla Uludağ Grand Yazıcı Otel'de düzenlendi. 'Doğumuna Sahip Çık' projesi hakkında bilgiler veren Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Türkiye'ye rol model olmuş bir yapıya büründüklerini, kanunun çizdiğinin ötesine geçtiklerini söyledi. Türkiye'ye kent konseylerinin nasıl çalışması gerektiğini gösterdiklerini belirten Başkan Hasan Çepni, tamamen gönüllülük esasıyla çalışan 5 meclis ve 30 çalışma grubu bünyesinde bulunan Bursa Kent Konseyi'ne 400'den fazla kurum ve kuruluşun üye olduğunu hatırlattı.

Geçen sene Bursa Kent Konseyi'nin 2000'in üzerinde faaliyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Çepni, "Doğumuna Sahip Çık projesini de geçen sene başlatmıştık. Normal doğum, gebelik sonunda herhangi bir cerrahi müdahale olmadan yaşanan doğum olayıdır. Sezaryen ise bir cerrahi operasyondur. Bu kavramlar o kadar çok karıştı ki dünyadaki oranların tersine seyir eden ülke haline geldik. Türkiye'de oranın yüzde 68'ler civarına ulaştığı görülüyor. Aslında normal doğumun normal olduğunu anlatmak adına faaliyetlere giriştik. Türkiye'de eğitim durumunun ve maddi durumun yükseldiği sınırlarda normal doğumun terk edildiği görülüyor. Buna aslında bilinçsiz tercih denebilir. Projeyle, sezaryen oranlarının azalması, normal doğumun teşvikiyle ilgili halka yönelik bilgilendirme faaliyeti başlattık" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.