Hava Durumu

Bursa Kestel Belediyesi'nde HES kodu dönemi

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemleri artıran Kestel Belediyesi, belediye binasına ve sosyal tesislere girişlerde HES Kodu Sorgulama sistemine geçti. Herhangi bir sebeple belediye binalarına girmek isteyen vatandaşlar ve tüm çalışanlar, görevlilere HES Kodu'nu okutacak ve risk durumları kontrol edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Kestel Belediyesi'nde HES kodu dönemi

Kestel Belediyesi salgının ilk gününden itibaren vatandaşların sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Bursa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların 'HES kodu' sorgulanarak alınması kararı kapsamında, Kestel Belediyesi hizmet binalarına girişler "Hayat Eve Sığar" uygulaması, E-Devlet ya da SMS üzerinden alınacak olan "HES Kodu" ile yapılmaya başlandı.

Uygulama kapsamında belediyeye gelen vatandaşlara, cep telefonlarındanb uygulaması üzerinden alınacak "HES Kodu" ile sorgulama yapılacak. Sorgunun ardından "Riskli değil" ifadesi görüldükten sonra vatandaşlar Kestel Belediyesi hizmet binalarına giriş yapabilecek. "Riskli kişi" olarak belirlenen vatandaşların ise, belediyeye girişi engellenerek en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Konuya ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ''Virüs tehdidinin yeniden tırmandığı bu süreçte, alınan önlemlere herkes özveri ile uymalıdır. Tedbirleri elden bırakmıyoruz. Özellikle son günlerde karantina altında olması gereken vatandaşlarımızın dışarıda dolaştıkları duyumları artmaktadır. Toplum sağlığını tehdit eden bu durumların bertaraf edilebilmesi için belediye bünyemizdeki binalara girişler HES kodu kontrolü ile sağlanacaktır. Hem kendi sağlığımız hem de yakınlarımızın sağılığı için lütfen maske ve sosyal mesafe kurallarına uyalım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.