Hava Durumu

Bursa Kız Lisesi'nin tarihi ölümsüzleşti

Büyükşehir Belediyesi, Bursa belgeliğine “Bursa Kız Muallim Mektebi” kitabını da kazandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2012 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2012 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Kız Lisesi'nin tarihi ölümsüzleşti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mahkeme Hamamı bünyesindeki Candarlı İbrahimpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Bursa Kız Lisesi kitabı tanıtım toplantısında, şehrin kültürel değerlerini gün yüzüne çıkaran çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.


Bursa’nın birçok zenginliğin adresi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Kentler, kültürlerin ve medeniyetlerin yatağıdır. Bir tarih başkenti olan Bursa, birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kenttir. Bizler de bu güzel şehrin değerlerini öne çıkaran çalışmalara devam ediyoruz. Hem Cumhuriyet dönemi, hem Osmanlı dönemi eserlerini, surları ayağa kaldırıyoruz. Buralar yaşanabilir kültür ve sanat alanları, sosyal merkezler haline getiriliyor. Kentin değerleri canlandıkça Bursa da bir turizm kenti ve müze kent olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.


Şehrin önemli okullarının tarihiyle yaşatılması gerektiğine de dikkati çeken Başkan Altepe, “Köklü eğitim kurumlarımızın tarihini, çalışmalarını, değerlerini de kitaplaştırıyoruz. Bursa tarihinde önemli yeri olan, güçlü ve renkli bir mazisi bulunan Bursa Kız Lisesi adına da Bursa Araştırmaları Merkezi çalışmalarıyla bir eser hazırladık. 1854 yılında eğitim faaliyetlerine başlayan ve 1914 yılından bu yana da Bursa Kız Muallim Mektebi olarak hizmet vermiş olan okul, 1949’dan sonra da Bursa Kız Lisesi olarak sürdürmüş, bugüne dek binlerce mezun vermiş. Bu okul birçok bilim insanı, öğretmenler, sanatçılar, iş kadınları yetiştirmiş, Türkiye’ye her alanda önemli kişiler kazandırmış ve birçok ilke de imza atmıştır” dedi.


Bursa Kız Lisesi’nin Bursa’nın sanat ve sosyal hayatına katkı sağladığını dile getiren Başkan Altepe, “Öğrencilerinin vizyon sahibi olarak yetişmesine olanak sunan ve Bursa’nın gelişmesinde önemli katkıları olan Bursa Kız Lisesi’nin kent ve Türkiye tarihine adını yazdıran sportif başarılarından, 1960’lı yıllarda kurulan Türkiye’nin tek kız bando takımına kadar, Kız Lisesi’nin tarihine dair tüm birikimleri bu kitapta bulabileceksiniz. Çok değerli bir eseri daha Bursa’ya kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.


Bursa Kız Lisesi Müdürü Yücel Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Bursa ve Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da tarihi mirası ayağa kaldırması çalışmalarını bildiğini belirterek, “Bu eğitim kurumunun tarihini bilmek ve burada yetişenleri tanımak çok önemli. Ben 2 yıldır bu okuldayım ve bu eser sayesinde görev yaptığım okulu daha yakından tanımış oldum. Eğitim camiasına çok değerli bir eser kazandırıldı. Değerli katkılarından dolayı teşekkür Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.