Hava Durumu

Bursa Milletvekili Aydın: Giderek artan hasta mağduriyetini nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?

Pandemi nedeniyle hastanelerde acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılamadığını, kronik hastaları yatıracak servis bulunamadığını söyleyen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "Giderek artan hasta mağduriyetini nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?" diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Milletvekili Aydın: Giderek artan hasta mağduriyetini nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?

Türkiye genelinde şehir hastanelerinin açılmasının ardından kent merkezlerinde hizmet veren kamu hastaneleri kapatıldı. Ancak halen devam eden pandemi nedeniyle mevcut devlet hastanelerinde acil ameliyatlar dışında ameliyat yapılamıyor. Bunun yanı sıra ortopedi, göz, göğüs cerrahisi, kalp cerrahisi, genel cerrahi, ürolojik cerrahiler gibi alanlarda operasyonları erteleniyor. Şeker hastaları, böbrek, karaciğer hastaları gibi pek çok kronik hasta için yatırılacak yataklı servis bulunamıyor.

"KAPATILAN HASTANELER NEDEN AÇILMIYOR?"

Konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıyan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, söz konusu hastaların 5 aydır sağlık hizmeti ihtiyaçlarının ertelenmekte ve bu sürenin Covid-19 salgının daha da artması nedeniyle daha ne kadar devam edeceğinin bilinmediğine dikkat çekti. Aydın, Bakan Koca'ya şu soruları yöneltti:

"Hasta mağduriyetinin giderilmesi amacıyla kapatılan devlet hastanelerinin yeniden açılmasını planlıyor musunuz? Sağlık kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin çağrılarına rağmen bu hastaneler neden açılmamaktadır? Bursa'da Muradiye Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi'ni yeniden hizmet vermesi için bir çalışmanız var mı? Pandeminin en yaygın olduğu kentlerden biri de Ankara. Bu nedenle; Ankara Numune Hastanesi Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Dışkapı Çocuk Hastanesi Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ile Ulus Devlet Hastanesi'nin yeniden açılmasını düşünüyor musunuz? Bunca sıkıntıya rağmen bu hastaneler neden açılmamaktadır? Giderek artan hasta mağduriyetini nasıl gidermeyi planlıyorsunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.