Hava Durumu

Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu!

AK Parti Bursa Milletvekili ve MKYK Üyesi Efkan Ala, AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu!

HABER | BURSA HAKİMİYET

TBMM Bütçe Plan Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanmasıyla boşalan bu göreve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz getirilmişti.

Cevdet Yılmaz'ın yerine de AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

26. ve 27. dönem Bursa Milletvekili olarak seçilen Ala, 61, 62, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. Ala, 2016 yılında bakanlık görevinden ayrılmıştı.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Ala'nın yeni görevi ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

Ayrıca AK Parti'nin resmi internet sitesinde de Efkan Ala'nın göreviyle ilgili düzenlemenin yapıldığı görüldü.

EFKAN ALA KİMDİR?

21 Şubat 1965 yılında Erzurum'un Oltu İlçesinde doğdu. Baba adı Temel, anne adı Gönül'dür.

İlköğrenimini Oltu İlçesine bağlı Çanakpınar Köyü'nde, ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı.1983 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde lisans eğitimine başladı ve buradan 1987 yılında mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde İktisat alanında yüksek lisans yaptı. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

1988 yılında Sakarya Valiliği'nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu'nun Gölyaka ve Isparta'nın Sütçüler İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, yurtdışı stajı kapsamında bir yıl İngiltere'de eğitim gördü. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

1991 yılında Trabzon'un Dernekpazarı İlçesi'ne Kaymakam olarak atandı. Daha sonra, ikişer yıl süre ile Ordu'nun Kabataş İlçesi Kaymakamlığı ve Tunceli Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak atandı ve sonrasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı olarak görev yaptı.

2001-2003 yılları arasında Turizm Bakanlığı'nda Turizm Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Bakan Müşavirliği görevlerinde bulundu.

30 Ocak 2003 tarihinde Batman Valisi olarak atandı. Bursa Hakimiyet

14 Eylül 2004 tarihinde Diyarbakır Valisi olarak atandı.

8 Eylül 2007 tarihinde atandığı Başbakanlık Müsteşarlığı görevini 25 Aralık 2013 tarihine kadar yürüttü.

26 Aralık 2013 tarihinde 61. Hükümetin İçişleri Bakanı olarak atandı. 62 ve 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

25.Dönemde Erzurum Milletvekili seçildi. bursahakimiyet.com.tr'den alınmıştır.

26. ve 27. Dönem Bursa Milletvekili seçildi.

65. Hükümet'in içişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Efkan ALA iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.