Hava Durumu

Bursa Milletvekili Esgin: Normalleşmeden her şeyi normale döndürmek mümkün değil

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin Ankara'daki yoğun trafiğinin ardından hafta sonu Bursa'ya dönerek katıldığı bir programda AS TV mikrofonlarına özel olarak açıklamada bulundu. Esgin, Bursa'daki koronavirüs tablosunu değerlendirirken, "Pandeminin daha fazla kontrol altına alındığı bir süreç" ifadelerini kullandı ve Ankara'dan Bursa'ya güzel haberler getirdiklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2021 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2021 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Milletvekili Esgin: Normalleşmeden her şeyi normale döndürmek mümkün değil

HABER: Merve ÖZDEMİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yeni corona kararlarını açıklamış Mart ayına işaret etmişti. Erdoğan, "İllere göre dört gruba ayırarak mart ayı başı itibari ile kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz" demiş normalleşme takviminin de buna göre yürütüleceğini açıklamıştı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise Ankara dönüşü katıldığı programda AS TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

"ARTIK NORMALLEŞME TAKVİMİNE GEÇMEK İSTİYORUZ"

Esgin, artık normalleşme takvimine geçmek istediklerini bunun için ise çalışmaların devam ettiğini söylerken "Müjdeli haber var ama bu müjdeli haber hepimizin birlikte elinde olan bir haber. Halkımızla birlikte ortaya koyacağımız pandeminin daha fazla kontrol altına alındığı bir süreçle ilgili bir müjdeli haber. Dörde bölünüyor, dört derecelendirme ile aslında normalleşme sürecine gidiyoruz. Bu uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Mart başından itibaren vaka sayılarımıza göre, salgının durumuna göre illerimizde normalleşme takvimine artık geçmek istiyoruz." dedi.

"YASAĞA BAĞIMLI OLMAKSIZIN ORTAYA KOYULAN DUYARLILIK SON DERECE ÖNEMLİ"

Dünyadaki mutasyonlara ilişkin açıklamada da bulunan Esgin bu konuda teyakkuz halinde olduklarını ifade ederken, Bursalılara da seslenerek çağrıda bulundu. Esgin, "Ama korkumuz, dünyada mutasyonlar ile ilgili bir süreç var. Sayın Sağlık Bakanımız da Türkiye'deki mutasyon oranlarını açıkladı. İngiliz ve Güney Afrika mutasyonu görüldü, Brezilya mutasyonunun görülme ihtimali ve yine yerli mutasyonla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'nin ger yerinde bu mutasyonların hemen hemen göründüğünü ifade etimek gerekiyor. Şuana kadar mutasyonlarla ilgili çok korkutucu bir durum söz konusu olmamakla birlikte tabi teyakkuz halindeyiz. Bursalılara ben seslenmek istiyorum bu normalleşme sürecinde vatandaşlarımız herhangi bir yasağa bağımlı olmaksızın ortaya koydukları duyarlılık son derece önemli. Lütfen hep birlikte bu normalleşme sürecine girelim. Esnafımızın gerçekten büyük sıkıntıları var devlet olarak hükümet olarak bu noktada adımlar attık atmaya da devam edeceğiz ama normalleşmeden de her şeyi normale döndürmek mümkün değil bunun bilincindeyiz. Bu çerçevede halkımıza sesleniyorum bütün canlar bizim canımız hepimizin hassasiyet göstermesi gerekiyor." ifadelerini kulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.