Hava Durumu

Bursa Milletvekili Ödünç: Türkiye'nin deprem teminatı yapı denetim

Yapı Denetimciler Birliği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "sektörel sorunlar ve çözümleri" başlıklı toplantının konuğu, AK Parti Bursa Milletvekili İnşaat Yüksek Mühendisi Atilla Ödünç oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2020 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2020 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Milletvekili Ödünç: Türkiye'nin deprem teminatı yapı denetim

İnşaat sektörünün önemli dinamiklerinden olan yapı denetim sektörünün sorunlarının görüşüldüğü programa, sektör temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdi.

Altun: hizmet bedellerimiz çok düşük

Sektörün en temel sorunun maliyetler olduğunu ifade eden Yapı Denetimciler Birliği Bursa Şube Başkanı Oktay Altun; "inşaat firmalarının beklentilerini ve kamu hizmetinin gerekliliklerini değerlendirdiğimizde, aldığımız hizmet bedellerimizin çok düşük olduğunu görüyoruz. Sektörümüzde 10 yılı aşan ömürlü firma sayısı çok az. Sektörün devamı için hizmet bedellerinin 1,43 oranından 3,0 oranına çekilmesini hükümetimizden bekliyoruz" dedi.

Işık: Çözümün yol haritasını birlikte hazırlayalım

Türkiye'nin deprem gerçeği olan bir ülke olduğunu ve Bursa'nın da bu minvalde önemli bir risk bölgesi olduğunu ifade eden Yapı Denetimciler Birliği Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Işık; "hükümetimizin katkıları ile inşaat sektörünün denetim yapılandırılması kuruldu. 1999 depreminden bugüne sektörümüzün büyük emek ve fedakârlıkları ile yürütülen çalışmalar sayesinde güvenli konut, işyeri ve binalarda yaşıyoruz. Hizmet bedellerimiz başta olmak üzere sosyal haklar ve can güvenliğimizde değerlendirildiğinde ortaya çıkan en önemli gerçek, bizlerinde kamu hizmeti verdiği hususudur. Biz istiyoruz ki, sektörümüzün sorunlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte çözelim. Yol haritasını birlikte hazırlayalım. Bu minvalde çevre, şehircilik ve belediyecilik anlamında Bursa'nın tek yetkin Milletvekili olarak sizi aramıza çağırdık. İstedik ki; Milletvekilimiz Atilla Ödünç bizim Ankara'da ki temsilcimiz olsun. Bizlerin sorunlarını Sayın Bakanımıza, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sektörü bilen kişi olarak aktarsın. Sizin aramızda olmanız ile bizler artık daha rahat bir uyku uyabiliriz" dedi.

Ödünç: Güçlü Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında çevre ve şehircilik geldiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, "Anadolu'nun yoğun bir göç aldığını hepimiz kabul etmeliyiz. Irak savaşından bugüne yaşanan olaylar ve son olarak Suriye'den gelen göç dalgaları ile Türkiye büyük göçler aldı. Mazlumların garantisi Türkiye'nin insanlık için milleti ve devleti ile birlikte ödediği büyük bedellere rağmen, halen daha dimdik durması ve üstün teknolojiler üretmesi birçok ülkeyi rahatsız ediyor. Aldığımız göçler ile özellikle Marmara bölgesi aşırı kentleşmenin ve nüfus yoğunluğunun merkezi konumuna geldi. Marmara'nın iş üretimi, istihdam ve ticaret kapasitesi ile üretim gücünü değerlendirdiğimizde, Türkiye'nin bütün yükünün yüzde 60'ını omuzladığını görüyoruz. Bu minvalde yeni şehircilik uygulamalarına ve çevre modellerine ihtiyacımız olduğu gerçeğini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sürekli olarak ifade ediyor. Güçlü Türkiye'nin inşa sürecinde birlikte yol alacağız. Güçlü Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz, edeceğiz. Hizmet bedelinde 1,43 oranının üzerinde ama 2,0 oranının altında kalmayacak bir çalışmayı birlikte planlayalım. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile Bakan Yardımcılarımız inşaat sektörünün ayağa kalkması için tüm güçleri ile çalışıyorlar. Hepimiz biliyoruz ki, Türkiye'nin deprem teminatı yapı denetim sektörüdür. Hem inşaat sektörünü hem de denetim mekanizması olan yapı denetim sektörünü önemsiyoruz. Teknik olarak çözümü mümkün arada kalmış sorunları da aşarak, inşaat sektörünü yeniden ayağa kaldıracağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli olarak ifade ettiği gibi, 'yeter ki gönüller bir olsun biz her engeli aşarız' sözünü şiar edindik. Bizde bu ilkeden yola çıkarak diyoruz ki, birlik olduktan sonra çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Bursa'nın Türkiye'nin en büyük kentlerindendir. Bursa'da bir sorun varsa bu sorun tüm Türkiye'de vardır. Ankara'ya sunacağımız öneriler ve beklentiler dosyamıza Sayın Bakanımızın yoğun ilgisi ve desteği olacağından şüpheniz olmasın. Bursa'da ki her sorun gibi inşaat sektörünün sorunlarının çözümü de hükümetimizin öncelikleri arasında yer almaktadır" dedi.

Yapı Denetimciler Birliği Bursa Şube Başkanı Oktay Altun ve üyeler sektörel sorunların çözümünde verdiği mücadeleden ötürü AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'e teşekkür plaketi takdim ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.