Hava Durumu

Bursa Mudanya'da Milli Mücadele'nin 101 yılında yine aynı coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919′da Samsun'a ayak basmasıyla başlayan Milli Mücadele'nin 101 Yılı Bursa Mudanya'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Mudanya sokaklarında devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 20:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 20:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Mudanya'da Milli Mücadele'nin 101 yılında yine aynı coşkuyla kutlandı

Mudanyalılar, belediye araçlarının ve Mudanya Bandosu'nun gün boyu çaldıkları marşlarla bayram coşkusuna ortak oldu. Saatler 19.19'u gösterdiğinde ise Mudanyalılar, balkon ve pencerelerde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep bir ağızdan okudu.

Mudanyalıların bayramını kutlayan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, sadece bayramlarda değil her an her dakika düşüncelerimizde bizlerle yaşıyor.Atamızın ve fedakar milletimizin tüm yokluklara ve zorluklara rağmen 101 yıl önce başlattığı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini sahiplenmek ve hep bir adım daha ileri taşımak en temel görevimiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Atamızın izinde her yaştan tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.