Hava Durumu

Bursa Mudanyalı kadınlar şiddete karşı tek ses oldu

Bursa Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler, Mütareke Meydanı'nda gerçekleştirildi. Kadınlar hep bir ağızdan kadına yönelik şiddeti, taciz ve cinayetleri lanetledi, dayanışma çağrısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2021 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Mudanyalı kadınlar şiddete karşı tek ses oldu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Özgür Dünya Kadınlarla Gelecek" temasıyla Mudanya Belediyesi ve Mudanya Kent Konseyi işbirliği ile düzenlenen etkinliklerde Mudanyalı kadınlar şiddete, tacizlere ve cinayetlere lanet okuyarak, dayanışma çağrısı yaptı. CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın ve CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Bahçuvancı'nın konuşmasının ardından Kent Konseyi Kadın Tiyatro Grubu'nun "Erkeklere Özgürlük" adlı sokak tiyatrosu izleyenlerin beğenisini kazandı. Mudanya İlçe Bandosu sevilen şarkı ve marşları kadınlar için çalarken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, eşi Gülbahar Türkyılmaz ile birlikte kadınlara destek verdi.

Cumhuriyet tohumlarının ekilmesinde, gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm gücü ile istikbali için direnen Türk kadınının rolüne dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Bizim onlara borcumuz. Emanetlerini ilelebet yaşatmak için canımız pahasına mücadele edeceğiz" dedi. "Özgür Dünya Kadınlarla Gelecek" diyen Türkyılmaz, "Ülkemizde hak hukuk adalet olsun. Barış, kardeşlik, demokrasi olsun. Kadınlara şiddet, cinayet değil, ufacık bir söz dahi edilmesin. Tüm güzelliklerin yaşandığı ülkemizde kadınlara yönelik şiddetin son bulduğu mutlu bir gelecek olsun" diye konuştu. Etkinlik sonunda Türkyılmaz, kadınlara maske ve karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.