Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Mustafakemalpaşa'da bandolu 19 Mayıs coşkusu

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi, Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve Kurtuluş Savaşı mücadelesini başlattığı 19 Mayıs'ı 101 yılında bandonun çaldığı marşlarla coşku ve gururla kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Mustafakemalpaşa'da bandolu 19 Mayıs coşkusu

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını evlerinde kutlayan vatandaşlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bando takımının çaldığı marşlara balkonlarından Türk Bayrakları ve alkışlarla eşlik etti. Mustafakemalpaşa Belediyesi korona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan Mustafakemalpaşalılara düzenlediği etkinlikle moral verirken, üstü açık otobüsle ilçenin dört bir yanını dolaşan bando takımı unutulmaz anlar yaşattı.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan ve tüm yurdu saran Milli mücadele ruhu, Allah'ın yardımı ile milletimizin inancıyla başarıya ulaşmıştır. Coşku ve heyecanını bir an olsun elden bırakmayan aziz milletimiz hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

Türk Gençlerinin Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı azim ve kararlılıkla taşıdıklarını belirten Başkan Kanar, "Geleceğin umudu olan gençlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesidir" ifadelerini kullandı. Başkan Kanar, "19 Mayıs ruhunu anlamak ve benimsemek kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatanı ilelebet payidar kılacaktır. Milli değerlerine bağlı, vatan ve bayrak aşkını yüreğinde taşıyan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs'ta sosyal medyadan yayınladığı gençlik konseriyle gönülleri fethederken, bando takımının seslendirdiği marşlarla gururu yaşattı. Etkinlikler havai fişek gösterisi ve Kadir Gecesi olması münasebeti ile sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan mevlit programıyla son bulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.