Hava Durumu

Bursa Mustafakemalpaşa'da Dama Bayramı!

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin mihmandarlığında bu yıl 21.'si düzenlenen Uluslararası Türk Dama Şampiyonası'nda ödüller sahiplerini buldu

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2021 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Mustafakemalpaşa'da Dama Bayramı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Dama Federasyonu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği ''21. Uluslararası Türk Dama Turnuvası'' final maçları ödül töreni ile sona erdi. İnsanlık tarihinin en köklü zihin sporlarından biri olan Türk Daması'nı yaşatmak, tanıtmak, dünyadaki ve Türkiye'deki dama oyuncularını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen turnuvaya katılım yoğundu.

Lübnan'dan Kuveyt'e, Filistin'den Azerbaycan'a, Suriye'den Irak'a dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından damacıların kıyasıya mücadele ettiği turnuvaya 115 sporcu katıldı. 3 gün süren etkinlik nefes kesen zekâ mücadelelerine sahne oldu. 9 tur üzerinden yapılan çekişmeli final karşılaşmaları sonucunda dereceye girenler belli oldu.

Şampiyonluk ödülü İstanbul'a gitti

Uzun süren final karşılaşmasının ardından; 21. Uluslararası Türk Dama Turnuvası'nda birincilik kupası İstanbul'dan Faik Yıldız'a gitti.

İkinciliği Aydın'dan Göksel Kaya, üçüncülüğü ise Kuveyt'ten Fahad Aljmeeli elde etti.

Uluslararası kuralların uygulandığı şampiyona 'da birinci 5 bin TL, ikinci 3 bin TL, üçüncü ise bin 500 TL'lik para ödülü kazandı.

''Türk Daması kültür mirasımızın mihenk taşıdır''

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici, Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak neredeyse çeyrek asırdır aralıksız devam eden turnuvaya ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyduklarını belirtirken, önümüzdeki yıl organizasyonu çok daha büyük bir katılımla düzenlemek istediklerini belirtti. Başkan Yardımcısı Leblebici; ''Dama bizim için spordan çok daha geniş kapsamlı bir kavram. Kültürler arası etkileşimi, Körfez ülkelerinden Japonya'ya uzanan çok geniş bir coğrafyayı ortak bir paydada toplayan kadim bir kültür meşalesi. Bu meşaleyi parlatmaya ve ileri taşımaya kararlıyız. Çünkü dama sporu düşünmeyi, düşünerek öğretmeyi hedefleyen misyonuyla geleneksel Türk spor tarihinin en kadim kültür hazinesidir. 21 yıl önce başlayan ve Belediye Başkanımız Mehmet Kanar'ın özel destekleriyle bugünlere gelen turnuvayı, dünya coğrafyaları ile paylaşarak geleneksel hale getirdik. En önemlisi damaya gönül verenleri şehrimizde buluşturarak eskimeyen dostluk köprüleri inşa ettik. Birlik, beraberlik ve centilmenlik duygularını ön planda tutarak düzenlediğimiz şampiyonada mücadele eden sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyor, TÜDAF Başkanı Muzaffer Ceylan başta olmak üzere; organizasyonda emeği geçen tüm dama severlere şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Ercan Leblebici ve Ersin Ekici, Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu ve protokol tarafından dereceye giren sporculara kupa ve para ödülleri verildi. Tertip komitesi ve sponsorlara takdim edilen plaket töreninden sonra toplu fotoğraf çekimiyle turnuva son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.