Hava Durumu

Bursa Mustafakemalpaşa'da zabıtadan fırınlara denetim

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan fırınlara yönelik gramaj, koronavirüs tedbirleri ve genel temizlik denetimlerini sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Mustafakemalpaşa'da zabıtadan fırınlara denetim

Belediye Gıda Mühendisi ve Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde halk sağlığını tehdit edecek düzeyde koşullara rastlanılmazken, bu tip kontrollerin artarak devam edeceği kaydedildi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde üretilen ekmeklerin gramajı, kullanılan malzemelerin sağlığa uygun ortamlarda tutulması ve işlenmesinin yanı sıra çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizlikleri denetlendi. Tespit edilen noksanlıklara istinaden ihtarname verilirken, bu işletmelerin belirlenen süre içerisinde eksiklerini yerine getirmeleri için zabıta ekiplerince tekrar denetleneceği bildirildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarında ekmek gramajları ile temel hijyen kuralları konusunda denetimler gerçekleştirildiğini belirterek "Ekiplerimiz, işletme sahiplerine uyarılarda bulundu" dedi.

Özellikle korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uyulması ve işletmelerin bu yönde gerekli tedbirleri alması gerektiğinin altını çizen Başkan Kanar, bu durum halk sağlığı için son derece önemli. Üretim ve satış esnasında gerekli hassasiyeti gösteren tüm fırın çalışanlarına ve işletmecilerine teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.