Hava Durumu

Bursa Myrliea Antik Kent AVM inşaatında flaş gelişme

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, zemin katı Myrliea Antik Kent kalıntıları, üzerine ise alışveriş merkezi olacak olan inşaat hakkında, Myrliea Antik Kent Platformu üyelerinin yaptığı başvuru üzerine, İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2013 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2013 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa Myrliea Antik Kent AVM inşaatında flaş gelişme

Mudanya'nın Demirhane Mevkii'nde bir alışveriş merkezinin temel atma çalışmaları sırasında, M.Ö. 7'nci Yüzyıl'a ait Myrleia Antik Kenti'nin duvarları ortaya çıktı. Duvarların dışında bölgede, o döneme ait bronz heykeller ve çeşitli başka kalıntılar bulundu. Tarihi eserler Bursa Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, Bursa Anıtlar Kurulu, bölgenin eski bir liman olduğunu tesbit etti. Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bölgenin 3'üncü derece SİT alanı olarak kalacağını, tarihi duvarların camekanlar içine alınarak korunup, yapılacak alışveriş merkezinin içinde sergilenmesine karar verdi.

Mudanya'da bulunan, Myriea Antik Kent Platformu, toplam 9 bin 312 metrekare arsa üzerine kurulacak olan ve 2 bin metrekare kapalı alandan oluşacak, içersinde, bir süper market ve üç mağaza ve 150 araç kapasiteli kapalı otoparkı olacak olan tek katlı alışveriş merkezi inşaatının durdurulması için yargıya başvurdu. 1'inci İdare Mahkemesi, Myriea Antik Kent Platformu'nun başvurusunu değerlendirip, antik kentin korunması için inşaat çalışmalarının durdurulması için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çıkan kararı zafer olarak değerlendiren Myriea Antik Kent Platformu üyeleri, bunu yarın düzenleyecekleri basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklarını açıkladılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.